U Gornjem Račniku nastavlja se snimanje serije "Vreme zla"

Tanjug
Foto: Arhiva

JAGODINA- U Gornjem Račniku, na padinama Crnog vrha kog Jagodine i u okolini Jagodine sutra će biti nastavljeno snimanje televizijske serije "Vreme zla", po trilogiji Dobrice Ćosića i u režiji Ivana Živkovića, koje će trajati do ponedjeljka, izjavio je danas Tanjugu producent i glumac Goran Šušljik.

Snimanje će se odvijati u ambijentu u kojem je snimana i serija "Korjeni", na imanju i u kući čatmari Aleksandra Ace Kostića (1850 - 1931.), staroj 136 godina, objasnio je Šušljik.

Snimanje kreće sutra od "Hrasta Koče kapetana", istorijskog mjesta na levoj obali Velike Morave, gdje je po predanju Kosta Koča Anđelković - frajkor, pre 220 godina počeo borbu protiv turske vlasti i osnovao Kočinu krajinu, a zatim glumačka ekipa odlazi u Gornji Račnik gde će ostati do ponedeljka.

Ljudi zaduženi za scenografiju u Gornji Račnik stigli su juče i pripremaju ambijent za snimanje, izjavio je Tanjugu vlasnik kuće i imanja Dragan Gligorijević.

Scene koje će se snimati prenijeće atmosferu s početka Drugog svjetskog rata, a uz oko 15 glumaca učestovaće i 60 statista, 40 mladića od 18 - 27 godina u ulogama partizana i četnika i 20 njih od 20 do 60 godina, koji će biti u ulozi mještana, kazao je Šušljik.

Plan je da serija bude prikazana sljedeće jeseni, dodao je.

U seriji igraju Žarko Laušević, Voja Brajović, Igor orđević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Nada Šargin, Radovan Vujović, Sergej Trifunović, Andrej Šepetovski, Nataša Ninković, Isidora Simjonović, Boris Isakovic, Svetozar Cvetković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana