U Gornjem Račniku nastavlja se snimanje serije "Vreme zla"

Tanjug
Foto: Arhiva

JAGODINA- U Gornjem Račniku, na padinama Crnog vrha kog Jagodine i u okolini Jagodine sutra će biti nastavljeno snimanje televizijske serije "Vreme zla", po trilogiji Dobrice Ćosića i u režiji Ivana Živkovića, koje će trajati do ponedjeljka, izjavio je danas Tanjugu producent i glumac Goran Šušljik.

Snimanje će se odvijati u ambijentu u kojem je snimana i serija "Korjeni", na imanju i u kući čatmari Aleksandra Ace Kostića (1850 - 1931.), staroj 136 godina, objasnio je Šušljik.

Snimanje kreće sutra od "Hrasta Koče kapetana", istorijskog mjesta na levoj obali Velike Morave, gdje je po predanju Kosta Koča Anđelković - frajkor, pre 220 godina počeo borbu protiv turske vlasti i osnovao Kočinu krajinu, a zatim glumačka ekipa odlazi u Gornji Račnik gde će ostati do ponedeljka.

Ljudi zaduženi za scenografiju u Gornji Račnik stigli su juče i pripremaju ambijent za snimanje, izjavio je Tanjugu vlasnik kuće i imanja Dragan Gligorijević.

Scene koje će se snimati prenijeće atmosferu s početka Drugog svjetskog rata, a uz oko 15 glumaca učestovaće i 60 statista, 40 mladića od 18 - 27 godina u ulogama partizana i četnika i 20 njih od 20 do 60 godina, koji će biti u ulozi mještana, kazao je Šušljik.

Plan je da serija bude prikazana sljedeće jeseni, dodao je.

U seriji igraju Žarko Laušević, Voja Brajović, Igor orđević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Nada Šargin, Radovan Vujović, Sergej Trifunović, Andrej Šepetovski, Nataša Ninković, Isidora Simjonović, Boris Isakovic, Svetozar Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana