Ruski hakeri napali stotine kompanija i organizacija, Mikrosoft otkriva koga su ciljali

GS
Foto: Ilustracija

Ti su se napadi dogodili u sklopu šireg napada u toku ljeta, navodi Mikrosoft, dodajući da je obavijestio 609 korisnika koji su napadnuti između 1. jula i 19. Oktobra.

Agencija sa sjedištem u Rusiji, odgovorna za prošlogodišnji masovni sajber napad na tehnološku kompaniju SolarVinds, napala je još stotine kompanija i organizacija tokom posljednjeg talasa napada na računarske sisteme sa sjedištem u SAD-u, objavio je Majkrosoft.

It gigant u svom tekstu objavljenom na blogu 24. oktobra navodi da je Nobelium u posljednjem talasu napada ciljao “prodavce i pružaoce” klaud usluga.

i su se napadi dogodili u sklopu šire kampanje ovoga leta, navodi Majkrosoft, dodajući da je obavijestio 609 korisnika između 1. jula i 19. oktobra da su napadnuti. Samo je mali procenat napada bio uspješan, poručio je Mikrosoft, koji je prvi pisao o napadima.

– Ova nedavna aktivnost je još jedan pokazatelj da Rusija pokušava da dobije dugoročan, sistemski pristup raznim točkićima u lancu nabavke tehnologije i uspostavi mehanizam za nadzor – sada ili u budućnosti – stvari važnih za rusku vladu – napisao je Majkrosoft.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana