Руски хакери напали стотине компанија и организација, Микрософт открива кога су циљали

ГС
Foto: Илустрација

Ти су се напади догодили у склопу ширег напада у току љета, наводи Микрософт, додајући да је обавијестио 609 корисника који су нападнути између 1. јула и 19. Октобра.

Агенција са сједиштем у Русији, одговорна за прошлогодишњи масовни сајбер напад на технолошку компанију СоларВиндс, напала је још стотине компанија и организација током посљедњег таласа напада на рачунарске системе са сједиштем у САД-у, објавио је Мајкрософт.

Ит гигант у свом тексту објављеном на блогу 24. октобра наводи да је Нобелиум у посљедњем таласу напада циљао “продавце и пружаоце” клауд услуга.

и су се напади догодили у склопу шире кампање овога лета, наводи Мајкрософт, додајући да је обавијестио 609 корисника између 1. јула и 19. октобра да су нападнути. Само је мали проценат напада био успјешан, поручио је Микрософт, који је први писао о нападима.

– Ова недавна активност је још један показатељ да Русија покушава да добије дугорочан, системски приступ разним точкићима у ланцу набавке технологије и успостави механизам за надзор – сада или у будућности – ствари важних за руску владу – написао је Мајкрософт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана