Najavljeno predstavljanje novih otkrića u Egiptu

Tanjug
Najavljeno predstavljanje novih otkrića u Egiptu

KAIRO - Egipatsko Ministarstvo za antikvitete predstavniće nova arheološka otkrića na Svjetski dan baštine, koji se obilježava sutra, uprkos sprovođenju vanrednih mjera u Egiptu zbog pandemije Kovid-19, izjavio je generalni sekretar Vrhovnog savjeta za antikvitete u Ministarstvu Mustafa Vaziri.

On je rekao da su u toku arheološki radovi u egipatskoj pokrajini Minja, kao i na najpoznatijim lokacijama Gize.

“Uprkos preduzetim mjerama predostrožnosti, postoje nova arheološka otkrića i čekamo Svjetski dan baštine, 18. april, da predstavimo novo otkriće”, istakao je Vaziri.

Vaziri je rekao da su egipatske vlasti odgodile otvaranje “Egipatskog velikog muzeja”, najvećeg muzeja u svijetu, koje je bilo planirano za ovu godinu, ali će to biti učinjeno 2021. godine zbog krize izazvane virusom korona, javio je “Sputnjik”.

“Sve države u svijetu odgodile su mnoge projekte usljed krize zbog virusa korona, a i Egipat je dio svijeta”, dodao je Vaziri.

Ministarstvo je od 3. aprila počelo da nudi virtualni obilazak muzeja u Egiptu, kao i raznih arheoloških lokacija putem internet stranica i platformi društvenih mreža.

U Egiptu su krajem marta zatvoreni svi muzeji i arheološke lokacije, u okviru mjera za zaustavljanje pandemije virusa korona. /
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana