Најављено представљање нових открића у Египту

Тањуг
Најављено представљање нових открића у Египту

КАИРО - Египатско Министарство за антиквитете представниће нова археолошка открића на Свјетски дан баштине, који се обиљежава сутра, упркос спровођењу ванредних мјера у Египту због пандемије Ковид-19, изјавио је генерални секретар Врховног савјета за антиквитете у Министарству Мустафа Вазири.

Он је рекао да су у току археолошки радови у египатској покрајини Миња, као и на најпознатијим локацијама Гизе.

“Упркос предузетим мјерама предострожности, постоје нова археолошка открића и чекамо Свјетски дан баштине, 18. април, да представимо ново откриће”, истакао је Вазири.

Вазири је рекао да су египатске власти одгодиле отварање “Египатског великог музеја”, највећег музеја у свијету, које је било планирано за ову годину, али ће то бити учињено 2021. године због кризе изазване вирусом корона, јавио је “Спутњик”.

“Све државе у свијету одгодиле су многе пројекте усљед кризе због вируса корона, а и Египат је дио свијета”, додао је Вазири.

Министарство је од 3. априла почело да нуди виртуални обилазак музеја у Египту, као и разних археолошких локација путем интернет страница и платформи друштвених мрежа.

У Египту су крајем марта затворени сви музеји и археолошке локације, у оквиру мјера за заустављање пандемије вируса корона. /
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана