Prodajete automobil? Evo 6 savjeta kako da dobijete više para

Agencije
Prodajete automobil? Evo 6 savjeta kako da dobijete više para

Evo što morate da znate kako biste uspješno prodali automobil po što boljoj cijeni, savjetuju regionalni mediji.

1. Auto mora da bude čist i sa što manje oštećenja

Kako bi vaš automobil ostavio što bolji vizualni utisak na potencijalnog kupca, osim što je potrebno da se osvježe tragovi istrošenosti, poželjno je poraditi i na njegovoj spoljašnjosti, piše automobili.hr. Naravno nemojte da zaboravite detaljno da operete automobil, kako izvan, tako i iznutra, pa i da nairišete prostor kabine.

2. Servisna knjižica Po pravilu bolju cenu prilikom prodaje postižu automobili koji su servisirani u ovlašćenom servisu, bez obzira o kojoj marki vozila se radi.

3. Ne žurite s prodajom Svi znamo kako izgleda kada se nekome žuri s prodajom – takva osoba je spremna značajno da spusti cijenu.

4. Uklonite tragove korišćenja Presvucite kožni volan, zamjenite manžetu ručice mijenjača, pobrinite se za poliranje farova, zamijenite gumice na papučicama. Takvi i slični zahvati izbrisaće tragove istrošenosti.

5. Određivanje prave cijene automobila Iako je u trgovini pravilo da nešto vrijedi onoliko koliko je neko spreman da plati za to, ne možete se voditi svojim osjećajima i preceniti svoj automobil pa ga oglasiti skuplje nego što su svi ostali u oglasu i očekivati da će se prodati na prvi poziv. No isto tako, ne treba ići ni “ispod cijene”, jer ćete ostaviti utisak da nešto nije u redu s autom. Oglašene cijene u proseku su 10% više od realne vrijednosti, pa tako i vi ostavite “lufta” kupcu (i zadovostvo) da pokuša da spustiti cijenu (računajte da će svi bar pokušati).

6. Registracija i osiguranje Prilikom procesa kupovine automobila, nakon što se kupac odluči za konkretan model auta pa krene u potragu najboljeg primjerka za sebe obično prvo obraća pažnju na par stvari. Najčešće se radi o cijeni, pređenoj kilometraži i preostalom trajanju registracije tj. osiguranja automobila. Kod skupljih automobila to nije toliko bitna stavka kao kod jeftinijih, no u ovom slučaju to nisu zanemarive svote te kupci većinom daju prednost automobilima s dužim trajanjem registracije, što vama kao prodavcu može poslužiti kao poluga za prikazivanje vašeg automobila vrednijim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana