Продајете аутомобил? Ево 6 савјета како да добијете више пара

Агенције
Продајете аутомобил? Ево 6 савјета како да добијете више пара

Ево што морате да знате како бисте успјешно продали аутомобил по што бољој цијени, савјетују регионални медији.

1. Ауто мора да буде чист и са што мање оштећења

Како би ваш аутомобил оставио што бољи визуални утисак на потенцијалног купца, осим што је потребно да се освјеже трагови истрошености, пожељно је порадити и на његовој спољашњости, пише аутомобили.хр. Наравно немојте да заборавите детаљно да оперете аутомобил, како изван, тако и изнутра, па и да наиришете простор кабине.

2. Сервисна књижица По правилу бољу цену приликом продаје постижу аутомобили који су сервисирани у овлашћеном сервису, без обзира о којој марки возила се ради.

3. Не журите с продајом Сви знамо како изгледа када се некоме жури с продајом – таква особа је спремна значајно да спусти цијену.

4. Уклоните трагове коришћења Пресвуците кожни волан, замјените манжету ручице мијењача, побрините се за полирање фарова, замијените гумице на папучицама. Такви и слични захвати избрисаће трагове истрошености.

5. Одређивање праве цијене аутомобила Иако је у трговини правило да нешто вриједи онолико колико је неко спреман да плати за то, не можете се водити својим осјећајима и преценити свој аутомобил па га огласити скупље него што су сви остали у огласу и очекивати да ће се продати на први позив. Но исто тако, не треба ићи ни “испод цијене”, јер ћете оставити утисак да нешто није у реду с аутом. Оглашене цијене у просеку су 10% више од реалне вриједности, па тако и ви оставите “луфта” купцу (и задовоство) да покуша да спустити цијену (рачунајте да ће сви бар покушати).

6. Регистрација и осигурање Приликом процеса куповине аутомобила, након што се купац одлучи за конкретан модел аута па крене у потрагу најбољег примјерка за себе обично прво обраћа пажњу на пар ствари. Најчешће се ради о цијени, пређеној километражи и преосталом трајању регистрације тј. осигурања аутомобила. Код скупљих аутомобила то није толико битна ставка као код јефтинијих, но у овом случају то нису занемариве своте те купци већином дају предност аутомобилима с дужим трајањем регистрације, што вама као продавцу може послужити као полуга за приказивање вашег аутомобила вреднијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана