Osvježeni Megan RS neće se nuditi u kombinaciji s ručnim mjenjačem

GS
Osvježeni Megan RS neće se nuditi u kombinaciji s ručnim mjenjačem

U Renou su odlučili da osvježeni Megan RS sada nude samo u kombinaciji sa automatskim mjenjačem s dva kvačila.

Ljubitelji tradicionalnih rješenja svoj sportski automobil iz C segmenta sada će morati da potraže u nekoj drugoj kompaniji, jer je Reno s predstavljanjem redizajniranog Megana RS odustao od ručnog 6-stepenog mjenjača, a Megan RS (i PC Trophy) sada će se nuditi samo sa 7-stepenim automatskim mjenjačem kojem asistiraju dva kvačila.

S automatskim mjenjačem i dalje ostaje nešto više obrtnog momenta (400 Nm) koji nudi 1,8-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor (300 KS), a pored Launch Control  funkcije tu je i mogućnost rafalnog mijenjanja stepena prijenosa do najnižeg mogućeg u odnosu na brzinu kretanja.

Za osnovni Megan RS u opciji više nema ni Cup šasije koja se (zajedno s mehaničkom blokadom diferencijala) standardno nudi uz verziju RS Trophy, a upravljanje preko obje osovine (koje je podijelilo mišljenja i nije se koristilo u modelu Trophy-R) ostaje standarna opcija za obe verzije.

Osvježeni Megan RS izvana se razlikuje po drugačije dizajniranim 19-inčnim felgama na verziji RS Trophy i minimalnim izmjenama u kućištima LED svjetala, a novosti u unutrašnjosti odnose se na multimedijalni sistem koji je "posuđen" iz aktuelnog Klia i novu 10,2-inčnu TFT instrumentnu tablu. Na opcionoj listi za obje verzije ostaju čuvena Recaro sjedišta i alkantarom obložen upravljač.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana