Освјежени Меган РС неће се нудити у комбинацији с ручним мјењачем

ГС
Освјежени Меган РС неће се нудити у комбинацији с ручним мјењачем

У Реноу су одлучили да освјежени Меган РС сада нуде само у комбинацији са аутоматским мјењачем с два квачила.

Љубитељи традиционалних рјешења свој спортски аутомобил из Ц сегмента сада ће морати да потраже у некој другој компанији, јер је Рено с представљањем редизајнираног Мегана РС одустао од ручног 6-степеног мјењача, а Меган РС (и PC Trophy) сада ће се нудити само са 7-степеним аутоматским мјењачем којем асистирају два квачила.

С аутоматским мјењачем и даље остаје нешто више обртног момента (400 Нм) који нуди 1,8-литарски четвероцилиндарски турбобензински мотор (300 КС), а поред Launch Control  функције ту је и могућност рафалног мијењања степена пријеноса до најнижег могућег у односу на брзину кретања.

За основни Меган РС у опцији више нема ни Цуп шасије која се (заједно с механичком блокадом диференцијала) стандардно нуди уз верзију РС Тропхy, а управљање преко обје осовине (које је подијелило мишљења и није се користило у моделу Trophy-R) остаје стандарна опција за обе верзије.

Освјежени Меган РС извана се разликује по другачије дизајнираним 19-инчним фелгама на верзији РС Тrophy и минималним измјенама у кућиштима ЛЕД свјетала, а новости у унутрашњости односе се на мултимедијални систем који је "посуђен" из актуелног Клиа и нову 10,2-инчну ТФТ инструментну таблу. На опционој листи за обје верзије остају чувена Recaro сједишта и алкантаром обложен управљач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана