Objavljen tizer za Subaru BRZ, debituje ove jeseni

GS
Objavljen tizer za Subaru BRZ, debituje ove jeseni

Subaru je okončao proizvodnju prve generacije modela BRZ u julu bez objaljivanja detalja o dolasku nasljednika, a sada je objavljen teaser koji najavljuje premijeru "potpuno novog" sportskog automobila na jesen.

Na teaseru se vidi samo jedna felga te nešto kamuflirane karoserije. Čini se da pomoć u hlađenju prednjih kočnica pružaju ventilacijski otvori na lukovima točkova, a da su felge posuđene od Tojote GR Jaris.

To je sve što je Subaru u ovom trenutku spreman otkriti, tako da zasad nema riječi o tehničkim specifikacijama. U medijima su se ranije pojavili kontradiktorni izvještaji o tome da li će Subaru BRZ i Tojota 86 napokon dobiti turbopunjač, ali posljednje informacije govore da će se ipak držati atmosferskog motora.

Navodno će ih pokretati Subaruov FA24 2,4-litarski četverocilindrični motor koji razvija 217 KS i 240 Nm obrtnog momenta, a to je nešto više u odnosu na aktuelni 2,0-litarski motor koji isporučuje 205 KS i 211 Nm obrtnog momenta.

Vjeruje se da će kupci moći birati između 6-stepenog manuelnog mjenjača preuzetog od aktuelnog modela te novorazvijenog automatskog mjenjača namijenjenog sportskim automobilima.

Iz Tojote je ranije najavljeno da će novi model 86 biti bolji za vožnju od Supre.

Tojotina verzija modela je primijećena u augustu sa sličnim proporcijama i redizajniranim prednjim te stražnjim dijelom. 

Kamuflirani prototip je izgledao kao osvježena verzija "originala", tako da se isto očekuje i u slučaju modela BRZ, iako iz Subarua najavljuju "potpuno novi sportski automobil".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana