Објављен тизер за Субару БРЗ, дебитује ове јесени

ГС
Објављен тизер за Субару БРЗ, дебитује ове јесени

Субару је окончао производњу прве генерације модела БРЗ у јулу без објаљивања детаља о доласку насљедника, а сада је објављен теасер који најављује премијеру "потпуно новог" спортског аутомобила на јесен.

На теасеру се види само једна фелга те нешто камуфлиране каросерије. Чини се да помоћ у хлађењу предњих кочница пружају вентилацијски отвори на луковима точкова, а да су фелге посуђене од Тојоте ГР Јарис.

То је све што је Субару у овом тренутку спреман открити, тако да засад нема ријечи о техничким спецификацијама. У медијима су се раније појавили контрадикторни извјештаји о томе да ли ће Субару БРЗ и Тојота 86 напокон добити турбопуњач, али посљедње информације говоре да ће се ипак држати атмосферског мотора.

Наводно ће их покретати Субаруов ФА24 2,4-литарски четвероцилиндрични мотор који развија 217 КС и 240 Нм обртног момента, а то је нешто више у односу на актуелни 2,0-литарски мотор који испоручује 205 КС и 211 Нм обртног момента.

Вјерује се да ће купци моћи бирати између 6-степеног мануелног мјењача преузетог од актуелног модела те новоразвијеног аутоматског мјењача намијењеног спортским аутомобилима.

Из Тојоте је раније најављено да ће нови модел 86 бити бољи за вожњу од Супре.

Тојотина верзија модела је примијећена у аугусту са сличним пропорцијама и редизајнираним предњим те стражњим дијелом. 

Камуфлирани прототип је изгледао као освјежена верзија "оригинала", тако да се исто очекује и у случају модела БРЗ, иако из Субаруа најављују "потпуно нови спортски аутомобил".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана