MINI predstavio Countryman X-raid: Spreman za bespuća

Kliks
MINI predstavio Countryman X-raid: Spreman za bespuća

U realizaciji podsjetnika na pet pobjeda koje je britanska automobilska kompanija do sada ostvarila na čuvenom Dakar reliju učešće je uzela i poznata njemačka kompanija X-raid.

Najnovije specijalno izdanje Minijevog modela Countryman bez sumnje će se dopasti ljubiteljima "rally-raid" discipline koju ponajbolje predstavlja čuveni Dakar reli, a iza modela Countryman X-raid i ovaj put stoji njemačka kompanija X-raid u kojoj zajedno s tvorničkim timom Minija već godinama pripremaju Countryman koji se suočava sa izazovima spomenutog relija.

Među nekolicinom detalja po kojima se Countryman X-raid odvaja od standardnog Countrymana je i razmak između podnice i tla, jer su u X-raidu pripremili vješanje s kojim je spomenuti razmak povećan za dodatnih 40 milimetara, a u prilog odličnom snalaženju daleko od asfalta ide i komplet "off-road" guma na novim ojačanim felgama.

U britanskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem BMW-a još nisu objavili cijenu i broj planiranih primjeraka Countryman X-raid koji je zasnovan na verziji Cooper S s integralnim pogonom (ALL4) čiji dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor razvija 192 KS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana