МИНИ представио Countryman X-raid: Спреман за беспућа

Кликс
МИНИ представио Countryman X-raid: Спреман за беспућа

У реализацији подсјетника на пет побједа које је британска аутомобилска компанија до сада остварила на чувеном Дакар рeлију учешће је узела и позната њемачка компанија X-raid.

Најновије специјално издање Минијевог модела Countryman без сумње ће се допасти љубитељима "rally-raid" дисциплине коју понајбоље представља чувени Дакар рeли, а иза модела Countryman X-raid и овај пут стоји њемачка компанија X-raid у којој заједно с творничким тимом Минија већ годинама припремају Countryman који се суочава са изазовима споменутог рeлија.

Међу неколицином детаља по којима се Countryman X-raid одваја од стандардног Countrymanа је и размак између подницe и тла, јер су у X-raidu припремили вјешање с којим је споменути размак повећан за додатних 40 милиметара, а у прилог одличном сналажењу далеко од асфалта иде и комплет "off-road" гума на новим ојачаним фелгама.

У британској аутомобилској компанији под окриљем BMW-а још нису објавили цијену и број планираних примјерака Countryman X-raid који је заснован на верзији Cooper S с интегралним погоном (ALL4) чији дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор развија 192 КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана