Mercedes-Benc najavio T-Klasu, gradski kombi za porodice, aktivni odmor i posao

G.S.
Mercedes-Benc najavio T-Klasu, gradski kombi za porodice, aktivni odmor i posao

Kompanija Mercedes-Benc najavila je dolazak T-Klase, kompaktnog gradskog kombija za porodice, ljubitelje aktivnog odmora, ali i posao

Mercedes-Benc Vens isporučuju vozila u malom, srednjem i velikom segmentu kombi i dostavnih vozila, ispunjavajući sve zahtjeve kupca u vidu prostranosti. Sada, platforma za segment malih kombija vozila će se koristiti za kreiranje novog vozila, prilagođenog potrebama porodica, dok će istovremeno biti pogodno i za ljubitelje aktivnog odmora. Poput V-Klase, koja je uspješno pozicionirana u segmentu kombija srednje veličine, Mercedes-Benc Vens će ponuditi novo vozilo u segmentu malih kombi vozila od prve polovina 2022. godine. Novi model će nositi oznaku T-Klasa.

"Sa potpuno novom Mercedes-Benc T-Klasom, želimo da ponudimo vozilo koje omogućava porodicama i onima koji upražnjavaju aktivne odmore, da zakorače u svijet Mercedes-Benz vozila. Ovi kupci traže atraktivna i praktična kompaktna vozila – a upravo te zahtjeve ispunjava nova T-Klasa.", kaže Markus Brajtsverdt, rukovodilac Mercedes-Benc Vens.

"S novim izgledom i dizajnom T-Klase postižemo spoj funkcionalnosti i primamljivosti. Svojom jedinstvenom filozofijom dizajna Sensual Purity, stvaramo atraktivnog porodičnog pratioca. T-Klasa će inspirisati svojim dizajnom, proporcijama i primenjenim vrednostima", kaže Gorden Wagener, šef dizajn tima Dajmler Grupe.

Punopravni član Mercedes-Benc porodice

Kao potpuno novi projekt, T-Klasa će se na prvi pogled jasno prikazivati svoju pripadnost kao član Mercedes-Benz porodice i kao takvu, odlikovat će je nepogrešivo tipične karakteristike marke sa trokrakom zvezdom. Posebno u pogledu dizajna, vrednosti, sigurnosti i povezanosti, ovo novo vozilo će nositi Mercedes-Benc DNK u sebi.

Nova klasa, novi koncept

U fokusu novo razvijene Mercedes-Benz T-Klase je tržište privatnih kupaca. T-Klasa će zadovoljiti potrebe porodica i ljudi orjentisanih ka slobodnom vremenu, a po atraktivnom odnosu cene i kvaliteta. Slovo T označava efikasne koncepte prostora i stoga je savršeno pogodno kao oznaka modela za kompaktne porodične kombije koje krasi trokraka zvijezda.
Nova Mercedes-Benz T-Klasa nudi dosta prostora i pogodna je za različite namene, uključujući prevoz putnika kao referenca u okviru deljenja usluga – i sve to ne ugrožavajući komfor. Klizna vrata širokog otvaranja, sa lijeve i desne strane vozila, kao primjer, omogućavaju lak i udoban pristup unutrašnjosti. Pored konvencionalnih pogonskih sistema, postojat će i potpuno električna verzija.

Mercedes-Benc Vens u segmentu malih kombi vozila

U segmentu malih kombi vozila, Mercedes-Benz Vans je predstavljen kroz komercijalno postavljeni model Citan od 2012. godine. U augustu prošle godine, divizija lakih komercijalnih vozila najavila je nasljednika kompaktnog gradskog dostavnog vozila, zajedno sa električnom varijantom. Na osnovu ove platforme za male kombije, biće stvorena dva vozila, Mercedes-Benz Citan - beskompromisno vozilo prilagođeno potrebama komercijalnih kupaca, Mercedes-Benz T-Klasa - vozilo fokusirano na privatna lica.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana