Мерцедес-Бенц најавио Т-Класу, градски комби за породице, активни одмор и посао

Г.С.
Мерцедес-Бенц најавио Т-Класу, градски комби за породице, активни одмор и посао

Компанија Мерцедес-Бенц најавила је долазак Т-Класе, компактног градског комбија за породице, љубитеље активног одмора, али и посао

Мерцедес-Бенц Венс испоручују возила у малом, средњем и великом сегменту комби и доставних возила, испуњавајући све захтјеве купца у виду пространости. Сада, платформа за сегмент малих комбија возила ће се користити за креирање новог возила, прилагођеног потребама породица, док ће истовремено бити погодно и за љубитеље активног одмора. Попут В-Класе, која је успјешно позиционирана у сегменту комбија средње величине, Мерцедес-Бенц Венс ће понудити ново возило у сегменту малих комби возила од прве половина 2022. године. Нови модел ће носити ознаку Т-Класа.

"Са потпуно новом Мерцедес-Бенц Т-Класом, желимо да понудимо возило које омогућава породицама и онима који упражњавају активне одморе, да закораче у свијет Мерцедес-Бенз возила. Ови купци траже атрактивна и практична компактна возила – а управо те захтјеве испуњава нова Т-Класа.", каже Маркус Брајтсвердт, руководилац Мерцедес-Бенц Венс.

"С новим изгледом и дизајном Т-Класе постижемо спој функционалности и примамљивости. Својом јединственом филозофијом дизајна Сенсуал Пуритy, стварамо атрактивног породичног пратиоца. Т-Класа ће инспирисати својим дизајном, пропорцијама и примењеним вредностима", каже Горден Wагенер, шеф дизајн тима Дајмлер Групе.

Пуноправни члан Мерцедес-Бенц породице

Као потпуно нови пројект, Т-Класа ће се на први поглед јасно приказивати своју припадност као члан Мерцедес-Бенз породице и као такву, одликоват ће је непогрешиво типичне карактеристике марке са трокраком звездом. Посебно у погледу дизајна, вредности, сигурности и повезаности, ово ново возило ће носити Мерцедес-Бенц ДНК у себи.

Нова класа, нови концепт

У фокусу ново развијене Мерцедес-Бенз Т-Класе је тржиште приватних купаца. Т-Класа ће задовољити потребе породица и људи орјентисаних ка слободном времену, а по атрактивном односу цене и квалитета. Слово Т означава ефикасне концепте простора и стога је савршено погодно као ознака модела за компактне породичне комбије које краси трокрака звијезда.
Нова Мерцедес-Бенз Т-Класа нуди доста простора и погодна је за различите намене, укључујући превоз путника као референца у оквиру дељења услуга – и све то не угрожавајући комфор. Клизна врата широког отварања, са лијеве и десне стране возила, као примјер, омогућавају лак и удобан приступ унутрашњости. Поред конвенционалних погонских система, постојат ће и потпуно електрична верзија.

Мерцедес-Бенц Венс у сегменту малих комби возила

У сегменту малих комби возила, Мерцедес-Бенз Ванс је представљен кроз комерцијално постављени модел Цитан од 2012. године. У аугусту прошле године, дивизија лаких комерцијалних возила најавила је насљедника компактног градског доставног возила, заједно са електричном варијантом. На основу ове платформе за мале комбије, биће створена два возила, Мерцедес-Бенз Цитан - бескомпромисно возило прилагођено потребама комерцијалних купаца, Мерцедес-Бенз Т-Класа - возило фокусирано на приватна лица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана