Honda predstavila prve električne SUV-ove i tri koncepta

GS
Foto: Ilustracija

Japanska kompanija Honda predstavila je svoj prvi električni SUV za kinesko tržište, kao i tri nova koncepta koji će rezultirati produkcijskim automobilima u sljedećih pet godina.

Honda planira na kinesko tržište plasirati 10 električnih automobila, a svi će nositi novu e:N Series oznaku. Ova vozila stižu u narednih pet godina, a neka od njih će se pojaviti i na drugim tržištima izvan Kine.

Oznaka "e" se odnosi na Hondin brend e:Technology, dok "N" predstavlja riječi "now" (sada) i "next" (sljedeće).

Prva dva e:N modela, e:NS1 i e:NP1 su "braća" bazirana na modelu HR-V, a na tržište stižu u proljeće 2022. godine.

Modeli e:N Series će koristi platformu specijalno razvijenu za električna vozila, a radi se o produženooj verziji Honda E platforme koja će ponuditi "sportsko i uzbudljivo vozačko iskustvo".

Model e:NS 1 i e:NP1 su napredne verzije e:Prototype SUV-a koji je Honda predstavila na Sajmu automobila u Pekingu 2020. godine. Produkcijski modeli će imati pet vrata, kao i karakteristike koje će više naglasiti povezanost s modelom HR-V.

Honda još uvijek nije objavila tehničke detalje o dva nova produkcijska modela, kao ni od tri koncepta.

Novi električni modeli su zasad potvrđeni samo za kinesko tržište, ali je svakako u planu "globalni izvoz e:N Series modela razvijenih i proizvedenih u Kini, koji će isporučiti nove vrijednosti većem broju kupaca širom svijeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana