Хонда представила прве електричне СУВ-ове и три концепта

ГС
Foto: Илустрација

Јапанска компанија Хонда представила је свој први електрични СУВ за кинеско тржиште, као и три нова концепта који ће резултирати продукцијским аутомобилима у сљедећих пет година.

Хонда планира на кинеско тржиште пласирати 10 електричних аутомобила, а сви ће носити нову е:Н Сериес ознаку. Ова возила стижу у наредних пет година, а нека од њих ће се појавити и на другим тржиштима изван Кине.

Ознака "е" се односи на Хондин бренд е:Тецхнологy, док "Н" представља ријечи "now" (сада) и "nexт" (сљедеће).

Прва два е:Н модела, е:НС1 и е:НП1 су "браћа" базирана на моделу ХР-В, а на тржиште стижу у прољеће 2022. године.

Модели е:Н Сериес ће користи платформу специјално развијену за електрична возила, а ради се о продуженоој верзији Хонда Е платформе која ће понудити "спортско и узбудљиво возачко искуство".

Модел е:НС 1 и е:НП1 су напредне верзије е:Прототyпе СУВ-а који је Хонда представила на Сајму аутомобила у Пекингу 2020. године. Продукцијски модели ће имати пет врата, као и карактеристике које ће више нагласити повезаност с моделом ХР-В.

Хонда још увијек није објавила техничке детаље о два нова продукцијска модела, као ни од три концепта.

Нови електрични модели су засад потврђени само за кинеско тржиште, али је свакако у плану "глобални извоз е:Н Сериес модела развијених и произведених у Кини, који ће испоручити нове вриједности већем броју купаца широм свијета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана