BMW predstavio osvježeno izdanje i najsnažnijeg modela iz Serije 5

GS
BMW predstavio osvježeno izdanje i najsnažnijeg modela iz Serije 5

Nakon prošlosedmičnog predstavljanja redizajnirane Serije 5 u Minhenu su predstavili i paket osvježenja za najsnažniji model M5.

 Snaga motora nije mijenjana.

I najsnažniji BMW Serije 5 iza kojeg stoji čuveni M odjel prošao je tretman osvježavanja po uzoru na slabije „Petice" koje je bavarska automobilska kompanija predstavila prošle sedmice.

Glavne promjene na karoseriji BMW-ovog superbrzog sedana uključuju redizajnirana kućišta prednjih adaptivnih LED svjetala, novu grafiku zadnjih LED svjetala, drugačije odbojnike, nešto veće „bubrege" ispred hladnjaka, veće otvore za zrak u prednjem odbojniku i novodizajnirane 19 i 20-inčne felge iza kojih se krije ovjes s novim adaptivnim amortizerima.

Najveća promjena u kabini odnosi se na centralno postavljen 12,3-inčni display multimedijalnog sistema koji je zamijenio dosadašnju 10,25-inčnu opciju, a 12,3-inčna je i digitalna instrumentna tabla iza upravljača.

4,4-litarski V8 motor u standardnom BMW-u M5 i dalje razvija 600 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, a u verziji M5 Competition 625 KS i (opet) 750 Nm, što je u snažnijoj opciji dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde i 305 km/h ako se kupac odluči za opcioni M Driver paket.

Tri dosadašnja radna programa (Comfort, Sport i Sport+) za regulisanje rada motora, mjenjača, ovjesa i upravljača pojačana su i četvrtom opcijom (Track), a vozaču su i dalje na raspolaganju tri opcije (4WD, 4WD Sport i 2WD) za distribuciju i raspodjelu obrtnog momenta na obje ili samo zadnju osovinu.

Za redizajnirani BMW M5 u Njemačkoj treba izdvojiti 120.900 eura, a početna cijena za M5 Competition iznosi 129.900 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana