BMW представио освјежено издање и најснажнијег модела из Серије 5

ГС
BMW представио освјежено издање и најснажнијег модела из Серије 5

Након прошлоседмичног представљања редизајниране Серије 5 у Минхену су представили и пакет освјежења за најснажнији модел М5.

 Снага мотора није мијењана.

И најснажнији BMW Серије 5 иза којег стоји чувени М одјел прошао је третман освјежавања по узору на слабије „Петице" које је баварска аутомобилска компанија представила прошле седмице.

Главне промјене на каросерији BMW-овог супербрзог седана укључују редизајнирана кућишта предњих адаптивних ЛЕД свјетала, нову графику задњих ЛЕД свјетала, другачије одбојнике, нешто веће „бубреге" испред хладњака, веће отворе за зрак у предњем одбојнику и новодизајниране 19 и 20-инчне фелге иза којих се крије овјес с новим адаптивним амортизерима.

Највећа промјена у кабини односи се на централно постављен 12,3-инчни дисплаy мултимедијалног система који је замијенио досадашњу 10,25-инчну опцију, а 12,3-инчна је и дигитална инструментна табла иза управљача.

4,4-литарски В8 мотор у стандардном BMW-у М5 и даље развија 600 КС и 750 Нм највећег обртног момента, а у верзији М5 Competition 625 КС и (опет) 750 Нм, што је у снажнијој опцији довољно за убрзање од 0 до 100 км/х за 3,3 секунде и 305 км/х ако се купац одлучи за опциони М Driver пакет.

Три досадашња радна програма (Comfort, Sport и Sport+) за регулисање рада мотора, мјењача, овјеса и управљача појачана су и четвртом опцијом (Трацк), а возачу су и даље на располагању три опције (4WD, 4WD Спорт и 2WD) за дистрибуцију и расподјелу обртног момента на обје или само задњу осовину.

За редизајнирани BMW М5 у Њемачкој треба издвојити 120.900 еура, а почетна цијена за М5 Competition износи 129.900 еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана