UEFA ne mijenja planove

G.S.
UEFA ne mijenja planove

UEFA trenutno ne planira da mijenja svoje planove za Evropsko prvenstvo ili Ligu šampiona, uprskos teškoj situaciji sa pandemijom koronavirusa.

Što se tiče EURA”, koji je prvobitno bio zakazan za ljeto 2020, a potom pomjeren za ovu godinu, “ništa se nije promjenilo”, rekao je portparol UEFA za Frans Pres.

UEFA bi do 5. marta trebalo da donese odluku “grad po grad”, a na stolu su četiri opcije - “100 odsto gledalaca na stadionu, 50 do 100 odsto, 20 do 30 odsto ili bez navijača” uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

UEFA i dalje planira održavanje šampionata Evrope u 12 gradova u 12 zemalja, ali je prvi čovjek Fudbalskog saveza Švajcarske Dominik Blan juče izjavio da je taj scenario teško održiv obzirom na ograničenja u putovanjima.

Blan je pomenuo dva moguća scenarija - igrati EURO u jednoj zemlji, na primjer Rusiji ili Njemačkoj, ili u jednom velikom gradu koji ima dovoljno stadiona, poput Londona.

On je, takođe, u istom intervjuu rekao i da ne može da zamisli navijače na tribinama i da vjeruje da će se šampionat Evrope odigrati pred praznim stadionima, kao što je bio slučaj sa završnicom Lige šampiona u Lisabonu.

Klupska takmičenja, uključujući i Ligu šampiona, gdje će se od 16. februara igrati utakmice osmine finala, nisu ugrožena, za razliku od takmičenja u ragbiju, naveli su iz UEFA, prenosi B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana