Srpski takmičari u Pekingu biće Nevena Ignjatović i Marko Vukičević

Srna
Foto: tviter

BEOGRAD- Takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaće Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama /ZOI/ u Pekingu, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta Srbije.


Ignjatovićeva, kojoj će ovo biti četvrte ZOI na kojima će nastupati, predstavljaće Srbiju u ukupno tri discipline, i to spust, superveleslalom i alpska kombinacija.

Ona je prethodno nastupala na Igrama u Vankuveru 2010, Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine, gdje je i ostvarila svoj najbolji plasman, osvojivši 14. mjesto u alpskoj kombinaciji.

Vukićević je najbolji srpski alpski skijaš i u Pekingu će nastupati u dvije discipline - u superveleslalomu i u spustu.

On je Srbiju predstavljao i 2014. godine u Sočiju, a četiri godine kasnije i u Južnoj Koreji.

Šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za ZOI u Pekingu Nataša Janković rekla je da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa Organizacionim komitetom Igara nastoji da srpski sportisti sigurno i bezbjedno nastupe u Pekingu.

"Do početka ZOI u Pekingu ostalo je još nešto više od dve nedelje. Sve pripreme su praktično završene i sada nam predstoji da, u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama, sprovedemo finalna testiranja sportista na kovid 19, kako bismo nesmetano mogli već za nedelju dana da krenemo u Kinu", rekla je Jankovićeva.

Srpski sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati radi zaštite od virusa korona.

"Oni će imati dovoljno vremena za aklimatizaciju na veliku razliku u vremenskoj zoni i spremno će dočekati svoja prva takmičenja u Pekingu", rekla je Jankovićeva.

Srpski sportisti će nastupiti od 6. do 17. februara.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počeće 4. februara svečanom ceremonijom koja će biti održana na čuvenom stadionu "Ptičije gnijezdo", koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja Ljetnjih olimpijskih igara 2008. godine.

Takmičenja će se održavati do 20. februara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana