Univerzitet u Banjaluci: Podrška reprezentativcima Srbije u basketu

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Dekan Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport Univerziteta u Banjaluci Borko Petrović ugostio je danas članove reprezentacije Srbije u basketu "tri na tri" i poručio da je ovaj fakultet spreman da im svoje kadrovske i materijalne kapacitete stavi na raspolaganje za potrebe treniranja.

Petrović smatra da Institut za sport, dvorane, fitnes-kabineti, te profesori ove visokoškolske ustanove mogu da doprinesu uspjesima profesionalnih sportista.

"Biće nam čast da dio priprema za Svjetska prvenstva, Olimpijske igre, kao i Fibine tri na tri turnire obave kod nas", rekao je Petrović Srni.

Profesor košarke na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport Univerziteta u Banjaluci Igor Vučkoviće rekao je da je velika čast ugostiti svjetske šampione.

"Nije lako ostvariti tako značajan rezultat, iako mi Srbi tradicionalno igramo dobru košarku. Ovo je samo plod tradicionalne jugoslovenske sposobnosti da kreiramo i stvaramo igrače, koji danas igraju značajnu ulogu na međunarodnoj sceni", rekao je Vučković novinarima u Banjaluci.

On je izrazio žaljenje što studenti zbog epidemiološke situacije nisu u prilici da se sretnu za ovim vrhunskim sportistima, te da iz prve ruke čuju njihova iskustva u postizanju uspjeha.

Član reprezentacije Srbije u basketu "tri na tri" Marko Savić rekao je da biti najbolji sa sobom nosi i pritisak sa kojim ekipa treba da zna da se nosi i da im je neostvaren cilj ostao osvajanje Olimpijskih igara.

"Spremali smo se za to ove godine, ali zbog cele situacije izazvane virusom korona to je otkazano. Mi nastavljamo da se pripremamo, te se nadamo da će Olimpijske igre biti održane naredne godine", rekao je Savić.

On je dodao da je konkurencija u ovom sportu velika, ali da je prednost reprezentacije Srbije što su već dugo na okupu i imaju značajno iskustvo.

Savić je dodao da Banjaluka i Republika Srpska imaju značajnu tradiciju u košarci, te da postoji određen potencijal, kao i prostor za saradnju u unapređenju basketa na ovim prostorima.

Reprezentacija Srbije u basketu "tri na tri" je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang-listi direktno se kvalifikovala na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu održane naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana