Šestorica igrača napuštaju redove Banjalučana: Miljković u Vojvodini, šansu dobijaju mladi

Dušan Repija
Šestorica igrača napuštaju redove Banjalučana: Miljković u Vojvodini, šansu dobijaju mladi

BANjALUKA - Snažni desni bek Stefan Miljković napustio je Borac poslije dvije sezone i dogovorio saradnju sa šampionom Srbije Vojvodinom, a klub će napustiti i Vladan Đurđević, Bojan Rađenović, Vukašin Rakocija i Nemanja Vučićević kojima krajem maja ističu ugovori.

Opremu Banjalučana još ranije je razdužio Brazilac Giljerme Linareš de Souza koji je pojačao Tatran Prešov, pa je jasno da će Borac u novu sezonu krenuti sa prilično izmijenjenim sastavom. O budžetu i finansijama za narednu  sezonu jako je teško govoriti s obzirom na to da je sport pri dnu liste prioriteta u ovom trenutku, ali je već sada jasno da će troškovi morati da se smanjuju.

Poslije Souze Miljković je drugi igrač koji je već pronašao klub.

- Dogovorio sam sve sa Vojvodinom i uskoro bi trebalo da postane zvanično. Za sada samo to mogu da kažem - rekao je Miljković koji je sa Borcem osvojio Kup BiH, a kako stvari stoje u biografiji će mu pisati i da je postao šampion u ovoj sezoni, jer se uskoro očekuje zvanična odluka o kraju prvenstva.

Čelnici Novosađana bacili su oko na još jednog ili dvojicu dosadašnjih rukometaša Borca, pa nije isključeno da bude još odlazaka iz Gospodske u Novi Sad ovog ljeta.

- Sa jedne strane mi je krivo što odlaze, jer su ovi momci mnogo doprinijeli našim rezultatima, a sa druge, opet se pokazalo da radimo ispravno i da su naši igrači interesantni u ovom trenutku jačim ekipama od Borca. Svi momci kod nas su postali bolji igrači i vjerujem da će napraviti korak naprijed u karijerama - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Dodao je da je normalno da bude promjena u svakom prelaznom roku, ali da će kostur ekipe ipak ostati na okupu.

- Odlično je što je trener Mirko Mikić u prethodnoj sezoni afirmisao momke iz naše škole i što su pokazali da su sazreli. Ostaće i dosta iskusnijih igrača, a od momaka iz Srbije najbliži smo dogovoru sa Milanom Dakićem koji je u dvije godine pokazao i ljudske i igračke kvalitete - rekao je Branković.

Sigurno će biti i dolazaka, a direktor Banjalučana je rekao da će svako pojačanje proći skener stručnog štaba, a eventualni potpis ugovora aminovaće Upravni odbor. Dodao je da će se sa pozajmice iz dobojske sloge vratiti Arsenije Bubić i Nikola Knežević.

Čelendž kup

Poslije neuspješnog izleta u EHF kup na početku i dalje tekuće sezone, Banjalučani će iduće sezone nastupiti u Čelendž kupu.

- Mislim da je to takmičenje trenutno po našoj mjeri. Još ništa nije definisano ni oko učesnika SEHA lige naredne godine, a ja sam u stalnom kontaktu sa čelnicima ovog takmičenja. Vidjećemo šta će biti do septembra, koji je u pogledu planiranja iz ove tačke gledišta prilično daleko - rekao je Branković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana