Rukometaši Borca počeli pripreme za novu sezonu: Ćelić najiskusniji sa 31 godinom

Dušan Repija
Rukometaši Borca počeli pripreme za novu sezonu: Ćelić najiskusniji sa 31 godinom

BANjALUKA - Odlukom rukovodstva da podmladi ekipu i da trener Mirko Mikić u prvi tim uvede što više juniora koji su do sada nastupali za drugu ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske, kapiten rukometaša Borac m:tela Đorđe Đelić postao je najiskusniji prvotimac “crveno-plavih”.

Dugogodišnji kapiten kluba rođen je 1990. godine, baš kao i povratnik Stefan Miljković pa će zato njih trojica imati dvostruku ulogu u novoj sezoni - da zajedno sa Mikićem oblikuju mlade igrače, a na terenu pomognu koliko mogu. Nema sumnje da će baš kao pretprošle sezone činiti dobru osovinu u odbrani Banjalučana, jer im je to i najjača strana.

- Uh, malo pomalo i stigoh među najstarije (smijeh). Ali to je i normalno, već dugo sam u prvom timu, sjećam se kada sam krenuo na prve pripreme sa mnogo iskusnijim igračima. Trudiću se da budem oslonac našim dječacima i da im pomognem baš kao što su meni pomagali - rekao je Ćelić.

Na sinoćnjoj prozivci Mikić je izbrojao do 21, a prvi put na pripreme seniora pojavili su se po godištu još  kadeti Nikola Malivojević, Nikša Petrović, Ognjen Kalamanda, Nikola Letić, Amar Gračić i Igor Miljenović. Oni su zajedno sa Berinom Brkićem, Lukom Perićem, Božom Tepićem i Nemanjom Milovcem, koji su osjetili prvi tim nedavno osvojili juniorsko prvenstvo BiH i pokazali da imaju dosta talenta.

- Pratili smo ih odavno i znamo da mogu dosta. Najbitnije je da se razvijaju na pravi način, a mi iskusniji ćemo im pružiti podršku. Treneri ih dobro poznaje, jer je sa nekima radio u mlađim kategorijama pa vjerujem da će sve biti kako treba - rekao je Ćelić.

S obzirom na to da je deset momaka 2000. godište i mlađe uprava kluba nije stavila teret rezultata pred sezonu koja počinje 11. septembra. Ali...

- Naravno da ćemo u svako takmičenje ući sa ambicijom da budemo što bolji. To se u Borcu jednostavno podrazumijeva. Dokle ćemo dogurati ostaje da se vidi, ali sam pritajeni optimista da će sve biti dobro - rekao je Ćelić.

Kompletne pripreme rukometaši Borca obaviće u Banjaluci, a već 4. avgusta odigraće test meč sa PPD Zagrebom. Prvo zvanično takmičenje je završnica Kupa RS (4. i 5. septembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana