Rudar iznenadio Borac

Siniša Kotaraš
Rudar iznenadio Borac

PRIJEDOR - U posljednjoj utakmice osmine finala Kupa Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora savladali su velikog rivala Borac sa 3:1 i na taj način izborili četvrtfinalni duel sa aktuelnim pobjednikom ovog takmičenja Radnikom.

Banjalučani su poveli u 17. minutu golom Vladimira Volkova iz penala, ali je Rudar do poluvremena, preko Ognjena Jaćimovića i Danila Marmata, došao do preokreta, da bi Nemanja Pekija pogodio za konačnih 3:1.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i pokazali da s pravom konkurišemo za Premijer ligu. Angažman ekipe je tokom 90 minuta bio odličan i zasluženo smo pobijedili. Kvalitet više je i činjenica da se nismo predali ni kada je Borac poveo, već smo mirnom igrom došli do vrijednog trijumfa - kaže trener Rudar Prijedora Igor Janković.

U taboru Banjalučana priznaju zaslužen poraz, a trener Branislav Krunić ističe da nije zadovoljan angažmanom većine igrača.

- Dao sam priliku momcima sa manjom minutažom i očekivao sam da mogu odgovoriti zadatku. Nažalost, pokazalo se da ipak nemamo tako širok i kvalitetan roster kao što smo mislili. Od svih, jedino je Volkov opravdao moja očekivanja, dok su se ostali uklopili u sivilo i poraz je bio neminovan. Protivnik je više želio pobjedu i zasluženo je do nje i došao - rekao je Krunić.
 

RUDAR PRIJEDOR    3 (2)
BORAC                        1 (1)

Strijelci: 0:1 Volkov iz penala u 17, 1:1 Jaćimović u 30, 2:1 Marmat u 45, 3:1 Pekija u 77. minutu.
Stadion: Gradski u Prijedoru.
Gledalaca: 500.
Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 6.
Žuti kartoni: Matović, Pavlović, Zekanović (Rudar Prijedor).
Igrač utakmice: Nemanja Pekija (Rudar Pekija) 8.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović 7,5, Matović 7, Milović 7, No. Petrović 7, Pekija 8, Burazor 7 (od 79. minuta Kovačević -), Jaćimović 7,5 (od 61. minuta Šikanjić -), Pavlović 7,5, Dojčinović 7, Marmat 7 (od 68. minuta Kalesić -), Zekanović 7. Trener: Igor Janković.

BORAC: Trkulja 6, Volkov 7, Radulović 6,5, Jakupović 6, Turanjanin 6 (od 77. minuta Čavić -), Arsić 6, Mirić 6, Marković 6 (od 61. minuta Crnov -), Bosančić 6, Runić 6,5 (od 80. minuta Milojević -), Vujaklija 6. Trener: Branislav Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana