Рудар изненадио Борац

Синиша Котараш
Рудар изненадио Борац

ПРИЈЕДОР - У посљедњој утакмице осмине финала Купа Републике Српске фудбалери Рудар Приједора савладали су великог ривала Борац са 3:1 и на тај начин изборили четвртфинални дуел са актуелним побједником овог такмичења Радником.

Бањалучани су повели у 17. минуту голом Владимира Волкова из пенала, али је Рудар до полувремена, преко Огњена Јаћимовића и Данила Мармата, дошао до преокрета, да би Немања Пекија погодио за коначних 3:1.

- Одиграли смо квалитетну утакмицу и показали да с правом конкуришемо за Премијер лигу. Ангажман екипе је током 90 минута био одличан и заслужено смо побиједили. Квалитет више је и чињеница да се нисмо предали ни када је Борац повео, већ смо мирном игром дошли до вриједног тријумфа - каже тренер Рудар Приједора Игор Јанковић.

У табору Бањалучана признају заслужен пораз, а тренер Бранислав Крунић истиче да није задовољан ангажманом већине играча.

- Дао сам прилику момцима са мањом минутажом и очекивао сам да могу одговорити задатку. Нажалост, показало се да ипак немамо тако широк и квалитетан ростер као што смо мислили. Од свих, једино је Волков оправдао моја очекивања, док су се остали уклопили у сивило и пораз је био неминован. Противник је више желио побједу и заслужено је до ње и дошао - рекао је Крунић.
 

РУДАР ПРИЈЕДОР    3 (2)
БОРАЦ                        1 (1)

Стријелци: 0:1 Волков из пенала у 17, 1:1 Јаћимовић у 30, 2:1 Мармат у 45, 3:1 Пекија у 77. минуту.
Стадион: Градски у Приједору.
Гледалаца: 500.
Судија: Велимир Дринић (Модрича) 6.
Жути картони: Матовић, Павловић, Зекановић (Рудар Приједор).
Играч утакмице: Немања Пекија (Рудар Пекија) 8.

РУДАР ПРИЈЕДОР: Хамзабеговић 7,5, Матовић 7, Миловић 7, Но. Петровић 7, Пекија 8, Буразор 7 (од 79. минута Ковачевић -), Јаћимовић 7,5 (од 61. минута Шикањић -), Павловић 7,5, Дојчиновић 7, Мармат 7 (од 68. минута Калесић -), Зекановић 7. Тренер: Игор Јанковић.

БОРАЦ: Тркуља 6, Волков 7, Радуловић 6,5, Јакуповић 6, Турањанин 6 (од 77. минута Чавић -), Арсић 6, Мирић 6, Марковић 6 (од 61. минута Црнов -), Босанчић 6, Рунић 6,5 (од 80. минута Милојевић -), Вујаклија 6. Тренер: Бранислав Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана