Prva m:tel liga Republike Srpske za rukometaše: Gračić i Tepić očerupali “sokolove”

Siniša Kotaraš
Prva m:tel liga Republike Srpske za rukometaše: Gračić i Tepić očerupali “sokolove”

BANjALUKA - Mladi rukometaši Borca savladali su u drugom kolu Prve m:tel lige Republike Srpske prošlosezonskog premijerligaša Slaviju sa 33:27 i jedini su sa maksimalnim učinkom na startu prvenstva.

Banjalučani su imali više od igre i rezultatsku prednost tokom svih 60 minuta, ali se gosti iz Istočnog Sarajeva nisu predavali, pokušavali su da zadrže priključak, čak su na poluvremenu imali samo dva gola zaostatka (15:17), ali nisu uspjeli da iz ovog meča izvuku ništa više.  

U ekipi koju sa klupe predvodi Goran Garić najefikasniji su bili Amar Gračić sa devet i Božo Tepić sa sedam golova, dok je kod “sokolova” najefikasniji bio Simon Mrda koji je postigao devet pogodaka.

Bolji poznavaoci rukometnih prilika u Srpskoj proglasili su prije početka prvenstva ekipu Mladosti kao prvog favorita za titulu šampiona, ali su se Banjalučani “okliznuli” već na prvom gostovanju. Mladost je u Višegradu na poluvremenu imala vođstvo od 14:12, ali je mladi sastav Višegrada u drugom dijelu okrenuo rezultat u svoju korist.

- Imamo mladu ekipu koja polako stasava i ove sezone očekujemo da budemo hit prvenstva, a da se naredne godine borimo za sam vrh. U ovom meču Mladost je bila favorit, ali su naši momci u nastavku dali 120 odsto sebe i na kraju zasluženo pobijedili - rekao je trener Višegrađana Željko Jaćimović u čijem sastavu je Miljan Vukojičić postigao 12 pogodaka.

Plasman na tabeli nakon dva odigrana kola: ORK Borac 4, Jedinstvo 2015 3, Hercegovina 3, Kozara (KD) 2, Višegrad 2, Slavija 2, Kozara (G) 2, Bijeljina (meč manje) 1, Kotor Varoš (meč manje) 1, Mladost (meč manje) bez bodova, Drina (meč manje) bez bodova, Derventa bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana