Прва м:тел лига Републике Српске за рукометаше: Грачић и Тепић очерупали “соколове”

Синиша Котараш
Прва м:тел лига Републике Српске за рукометаше: Грачић и Тепић очерупали “соколове”

БАЊАЛУКА - Млади рукометаши Борца савладали су у другом колу Прве м:тел лиге Републике Српске прошлосезонског премијерлигаша Славију са 33:27 и једини су са максималним учинком на старту првенства.

Бањалучани су имали више од игре и резултатску предност током свих 60 минута, али се гости из Источног Сарајева нису предавали, покушавали су да задрже прикључак, чак су на полувремену имали само два гола заостатка (15:17), али нису успјели да из овог меча извуку ништа више.  

У екипи коју са клупе предводи Горан Гарић најефикаснији су били Амар Грачић са девет и Божо Тепић са седам голова, док је код “соколова” најефикаснији био Симон Мрда који је постигао девет погодака.

Бољи познаваоци рукометних прилика у Српској прогласили су прије почетка првенства екипу Младости као првог фаворита за титулу шампиона, али су се Бањалучани “оклизнули” већ на првом гостовању. Младост је у Вишеграду на полувремену имала вођство од 14:12, али је млади састав Вишеграда у другом дијелу окренуо резултат у своју корист.

- Имамо младу екипу која полако стасава и ове сезоне очекујемо да будемо хит првенства, а да се наредне године боримо за сам врх. У овом мечу Младост је била фаворит, али су наши момци у наставку дали 120 одсто себе и на крају заслужено побиједили - рекао је тренер Вишеграђана Жељко Јаћимовић у чијем саставу је Миљан Вукојичић постигао 12 погодака.

Пласман на табели након два одиграна кола: ОРК Борац 4, Јединство 2015 3, Херцеговина 3, Козара (КД) 2, Вишеград 2, Славија 2, Козара (Г) 2, Бијељина (меч мање) 1, Котор Варош (меч мање) 1, Младост (меч мање) без бодова, Дрина (меч мање) без бодова, Дервента без бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана