“Princezama” 20. trofej Kupa Srpske

 Dejan Kondić
“Princezama” 20. trofej Kupa Srpske

GRADIŠKA - Odbojkašice Bimal Jedinstva odbranile su trofej namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske. Brčanke su u finalu 29. izdanju igranom u Gradišci bile bolje od Banjaluka Voleja sa 3:0 (25:22, 25:18, 25:12).

Izabranice Radmile Marković došle su do 20. trofeja, odnosno 16. zaredom namijenjenog najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju Srpske za dame. Šef struke Bimal Jedinstva zadovoljna je kako je njen tim izgledao u završnoj predstavi.

- U potpunosti smo kontrolisali utakmicu, od prvog do posljednjeg poena. Iako je protivnik zaprijetio polovinom prvog seta, uspjeli smo, uprkos nedostatku kvalitetnog prijema servisa, da taj set dobijemo. Sve nakon toga bilo je onako kako smo mi željeli, nametnuli smo protivniku svoj ritam igre i rutinski priveli kraju utakmicu. Jednostavno, naš tim je bio bolji u svim segmentima igre - rekla je Markovićeva.

Jubilarni trofej Kupa Srpske i te­ kako je prijao treneru Bimal Jedinstva, ali i njenim izabranicama na koje je ponosna.

- Drago mi je što 20. titula osvajača Kupa Republike Srpske ostaje u Brčkom, djevojke su je svojim zalaganjem, radom i trudom zaslužile. Ponosna sam na njih, pokazale su, iako su mlada ekipa, da mogu da se nose sa pritiskom i odigraju zrelo i hrabro kada je to najpotrebnije - istakla je Markovićeva.

Brčanke su navikle na trofeje, ali i na rad poslije osvajanja istih. Nemaju mnogo vremena za slavlje. U Bimal Jedinstvu u potpunosti su okrenuti obavezama u šampionatu BiH.

- Jedan cilj je ostvaren, ali već od sutra nastavljamo sa treninzima i okrećemo se nastavku domaćeg prvenstva. U narednom kolu u goste nam dolazi ekipa Jahorine sa Pala. Ozbiljno ćemo pristupiti tom meču, kao i svim prethodnim susretima. Naš cilj je da ostanemo na trenutnoj poziciji, a to je prvo mjesto. Ne smijemo se puno opuštati. Ekipa Gacka nam “duva za vratom”, ima samo bod manje od nas i čeka naš kiks. Moje djevojke i ja ćemo dati sve od sebe da ga ne dočekaju. Ne bih ja otpisivala ni Banjaluka Volej, jesmo ih dobile u prvenstvu i kupu, ali i one su slavile u Gacku, tako da je sve to tu negdje - zaključila je Markovićeva.

Vukoje najbolja u finalu

Po završetku finala upriličena je svečana dodjela priznanja i medalja. Najbolja igračica finalne utakmice je Irena Vukoje iz pobjedničkog sastava koji je dao i najbolju odbojkašicu Srpske u tekućoj godini, a to je Jovana Biberdžić. Inače, zlatne medalje igračicama pobjedničke ekipe dodijelio je predstavnik grada Gradiška Dragutin Kovačević, a srebrne medalje igračicama Banjaluka Voleja dodijelio je Miloš Vujinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana