“Принцезама” 20. трофеј Купа Српске

 Дејан Кондић
“Принцезама” 20. трофеј Купа Српске

ГРАДИШКА - Одбојкашице Бимал Јединства одбраниле су трофеј намијењен побједнику Купа Републике Српске. Брчанке су у финалу 29. издању играном у Градишци биле боље од Бањалука Волеја са 3:0 (25:22, 25:18, 25:12).

Изабранице Радмиле Марковић дошле су до 20. трофеја, односно 16. заредом намијењеног најбољој екипи у најмасовнијем такмичењу Српске за даме. Шеф струке Бимал Јединства задовољна је како је њен тим изгледао у завршној представи.

- У потпуности смо контролисали утакмицу, од првог до посљедњег поена. Иако је противник запријетио половином првог сета, успјели смо, упркос недостатку квалитетног пријема сервиса, да тај сет добијемо. Све након тога било је онако како смо ми жељели, наметнули смо противнику свој ритам игре и рутински привели крају утакмицу. Једноставно, наш тим је био бољи у свим сегментима игре - рекла је Марковићева.

Јубиларни трофеј Купа Српске и те­ како је пријао тренеру Бимал Јединства, али и њеним изабраницама на које је поносна.

- Драго ми је што 20. титула освајача Купа Републике Српске остаје у Брчком, дјевојке су је својим залагањем, радом и трудом заслужиле. Поносна сам на њих, показале су, иако су млада екипа, да могу да се носе са притиском и одиграју зрело и храбро када је то најпотребније - истакла је Марковићева.

Брчанке су навикле на трофеје, али и на рад послије освајања истих. Немају много времена за славље. У Бимал Јединству у потпуности су окренути обавезама у шампионату БиХ.

- Један циљ је остварен, али већ од сутра настављамо са тренинзима и окрећемо се наставку домаћег првенства. У наредном колу у госте нам долази екипа Јахорине са Пала. Озбиљно ћемо приступити том мечу, као и свим претходним сусретима. Наш циљ је да останемо на тренутној позицији, а то је прво мјесто. Не смијемо се пуно опуштати. Екипа Гацка нам “дува за вратом”, има само бод мање од нас и чека наш кикс. Моје дјевојке и ја ћемо дати све од себе да га не дочекају. Не бих ја отписивала ни Бањалука Волеј, јесмо их добиле у првенству и купу, али и оне су славиле у Гацку, тако да је све то ту негдје - закључила је Марковићева.

Вукоје најбоља у финалу

По завршетку финала уприличена је свечана додјела признања и медаља. Најбоља играчица финалне утакмице је Ирена Вукоје из побједничког састава који је дао и најбољу одбојкашицу Српске у текућој години, а то је Јована Биберџић. Иначе, златне медаље играчицама побједничке екипе додијелио је представник града Градишка Драгутин Ковачевић, а сребрне медаље играчицама Бањалука Волеја додијелио је Милош Вујинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана