Košarkaš Igokee Kosta Kondić opravdao šansu koju mu je dao Dragan Bajić: Svi te gledaju, uđi i pokaži šta znaš

Milan Zubović
Košarkaš Igokee Kosta Kondić opravdao šansu koju mu je dao Dragan Bajić: Svi te gledaju, uđi i pokaži šta znaš

LAKTAŠI - Nemoj da se bojiš i da imaš mnogo respekta prema njima rekao je trener Igokee Dragan Bajić mladom Kosti Kondiću prilikom njegovog debija u ABA ligi.

Momak koji igra na poziciji beka dobro je odgovorio izazovu i četiri minute provedene u utakmici sa Krkom pamtiće cijelog života. Šansu je dobio krajem treće četvrtine kada se lomio rezultat, a njegova ekipa bila u strašnom naletu nakon minusa od 16 poena. Kao nagrada za dobar debi došli su i prvi poeni na samom kraju susreta.

- Trener je od mene tražio da dobro igram u odbrani, što inače traži od svih igrača, a kada sam ulazio rekao mi je da se ne bojim i nemam posebnog respekta prema protivnicima, da pokažem šta znam, da me sada svi gledaju... To mi je bila velika podrška i dodatno samopouzdanje, a činjenica da sam dobio priliku u teškom trenutku kada smo bili na putu povratka u meč svjedoči da trener ima povjerenja u mene. Ovo je samo pokazatelj da se isplati dobar rad na treninzima. Vjerujem da sam opravdao povjerenje i da ću u narednom periodu dobijati još prilika - izjavio je Kondić.

Momak koji ima 20 godina već je dugo član Igokee u kojoj je proveo i juniorski staž. Priznaje da se nadao debiju i konačno ga je dočekao u 15. kolu.

- Iskreno, nastup nije ništa neočekivano s obzirom na to koliko treniram sa svaki dan. Ipak, bilo je lijepo naći se na terenu protiv Krke, upisati prve poene i to na bitnoj utakmici, jer se borimo za plej-of, a bili smo u debelom minusu - rekao je Kondić.

Aleksandrovčani su odigrali fantastično drugo poluvrijeme, a treću dionicu dobili su sa 23:7 i od minus 16 u jednom trenutku stigli na plus 3. Poslije 15-minutnog odmora domaća ekipa izašla je u potpuno drugačijem raspoloženju što je dalo rezultat.

- Ništa posebno nam trener nije rekao na poluvremenu. Ponovio je ono sa početka utakmice da nam neće biti nimalo lako i da ako budemo imali pristup kao u prvom poluvremenu da u nastavku nemamo šta da tražimo. Tada smo pokazali veličinu i moć našeg tima, skupili se u odbrani i dozvolili im samo 17 poena u dvije četvrtine, a bili smo mnogo bolji na drugoj strani terena. Kada se pogleda konačena rezultat neko bi rekao da smo lako stigli do trijumfa, ali nije bilo tako i mnogo smo se namučili da ostvarimo ovaj trijumf - kazao je Kondić.

Utakmica je odigrana na Svetog Jovana koji je inače krsna slava trenera Igokee, ali je on profesionalne obaveze ponovo obavio besprekorno.

- Sigurno mu nije bilo lako da napusti porodicu i posveti se utakmici, a vjerujem da smo mu pobjedom na najbolji način čestitali slavu te da je bio veoma zadovoljan nakon slavlja u ovom teškom meču - dodao je Kondić.

Rad sa Potom

Da je atmosfera u ekipi na visokom nivou svjedoči i činjenica da pored rada sa trenerima Kondić dosta vježba sa saigračem Stefanom Potom koji igra na istoj poziciji.

- Nas dvojica ostajemo u dvorani i nakon treninga. Entoni Klemons mi je dao dosta dobrih savjeta i pokazao šta treba da radim. Van terena dosta vremena provodim sa Edinom Atićem koji mi takođe govori kako da odradim neke stvari na treningu. Mnogo mi znači podrška saigrača koji vjeruju u mene - naglasio je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana