Кошаркаш Игокее Коста Кондић оправдао шансу коју му је дао Драган Бајић: Сви те гледају, уђи и покажи шта знаш

Милан Зубовић
Кошаркаш Игокее Коста Кондић оправдао шансу коју му је дао Драган Бајић: Сви те гледају, уђи и покажи шта знаш

ЛАКТАШИ - Немој да се бојиш и да имаш много респекта према њима рекао је тренер Игокее Драган Бајић младом Кости Кондићу приликом његовог дебија у АБА лиги.

Момак који игра на позицији бека добро је одговорио изазову и четири минуте проведене у утакмици са Крком памтиће цијелог живота. Шансу је добио крајем треће четвртине када се ломио резултат, а његова екипа била у страшном налету након минуса од 16 поена. Као награда за добар деби дошли су и први поени на самом крају сусрета.

- Тренер је од мене тражио да добро играм у одбрани, што иначе тражи од свих играча, а када сам улазио рекао ми је да се не бојим и немам посебног респекта према противницима, да покажем шта знам, да ме сада сви гледају... То ми је била велика подршка и додатно самопоуздање, а чињеница да сам добио прилику у тешком тренутку када смо били на путу повратка у меч свједочи да тренер има повјерења у мене. Ово је само показатељ да се исплати добар рад на тренинзима. Вјерујем да сам оправдао повјерење и да ћу у наредном периоду добијати још прилика - изјавио је Кондић.

Момак који има 20 година већ је дуго члан Игокее у којој је провео и јуниорски стаж. Признаје да се надао дебију и коначно га је дочекао у 15. колу.

- Искрено, наступ није ништа неочекивано с обзиром на то колико тренирам са сваки дан. Ипак, било је лијепо наћи се на терену против Крке, уписати прве поене и то на битној утакмици, јер се боримо за плеј-оф, а били смо у дебелом минусу - рекао је Кондић.

Александровчани су одиграли фантастично друго полувријеме, а трећу дионицу добили су са 23:7 и од минус 16 у једном тренутку стигли на плус 3. Послије 15-минутног одмора домаћа екипа изашла је у потпуно другачијем расположењу што је дало резултат.

- Ништа посебно нам тренер није рекао на полувремену. Поновио је оно са почетка утакмице да нам неће бити нимало лако и да ако будемо имали приступ као у првом полувремену да у наставку немамо шта да тражимо. Тада смо показали величину и моћ нашег тима, скупили се у одбрани и дозволили им само 17 поена у двије четвртине, а били смо много бољи на другој страни терена. Када се погледа коначена резултат неко би рекао да смо лако стигли до тријумфа, али није било тако и много смо се намучили да остваримо овај тријумф - казао је Кондић.

Утакмица је одиграна на Светог Јована који је иначе крсна слава тренера Игокее, али је он професионалне обавезе поново обавио беспрекорно.

- Сигурно му није било лако да напусти породицу и посвети се утакмици, а вјерујем да смо му побједом на најбољи начин честитали славу те да је био веома задовољан након славља у овом тешком мечу - додао је Кондић.

Рад са Потом

Да је атмосфера у екипи на високом нивоу свједочи и чињеница да поред рада са тренерима Кондић доста вјежба са саиграчем Стефаном Потом који игра на истој позицији.

- Нас двојица остајемо у дворани и након тренинга. Ентони Клемонс ми је дао доста добрих савјета и показао шта треба да радим. Ван терена доста времена проводим са Едином Атићем који ми такође говори како да одрадим неке ствари на тренингу. Много ми значи подршка саиграча који вјерују у мене - нагласио је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана