Igokea slavila na gostovanju kod Bilbaa: Nazire se baraž za top 16 fazu

G.S.
Igokea slavila na gostovanju kod Bilbaa: Nazire se baraž za top 16 fazu

BILBAO - Fantastičnu pobjedu izborila je Igokea gostujući kod Bilbaa kojom je ostala u trci za plasman među 16 najboljih ekipa Lige šampiona.

Tim Dragana Bajića desetkovan je povredama pa je koristio devet igrača u rotaciji koji su odigrali mnogo bolju utakmicu nego protiv FMP-a prošle nedjelje. Nije bilo prevelikih oscilacija u igri i prednost iz prve četvrtine čuvali su u preostalih 30 minuta susreta čime su stigli do drugog trijumfa u četiri odigrana susreta.

Stefan Đorđević je odigrao možda i najbolju partiju u dresu Igokee sa 16 poena i devet skokova, Nikola Tanasković imao je dabl-dabl sa po 13 poena i skokova, a Brajant Kraford je pored 17 poena imao i sedam asistencija.

- Hvala domaćinu na gostoprimstvu i čestitao bih svojim momcima na velikoj pobjedi. Rekao sam im u svlačionici da su oni najzaslužniji za trijumf. Ušli su u utakmicu sa više hrabrosti, odgovornosti i energije nego u nekim prošlim mečevima. U pripremi sam rekao da neke elemente moramo podići na viši nivo ako želimo pobijediti, i uradili smo to. Odbrana je većim dijelom dobro funkcionisala, kako individualno, tako i timski. Mislim da smo utakmicu dobili kontrolom skoka. Jako velika pobjeda za nas i idemo dalje - izjavio je Bajić.

Nakon dvije tehničke greške morao je da napusti klupu. Prvu je zaradio sredinom trećeg perioda, a drugu početkom posljednje četvrtine, pa je njegov pomoćnik Marko Cvetković vodio ekipu do kraja meča.

- Još jednom izvinjenje zbog isključenja. Nemam običaj da prigovaram sudijama i nastojim stvoriti normalnu komunikaciju. Obje tehničke sam dobio zbog ulaska na teren i komunikacije sa svojim igračima - kazao je Bajić.

U sljedećem kolu Igokea gostuje Nimburku (13. decembar) i pobjedom bi osigurala mjesto u baražu za popunu top 16 faze. Bilbao je u Laktašima slavio sa pet poena razlike, a Bajić je pojasnio zašto nije pokušao nadoknaditi razliku iz prve utakmice.

- Razliku nismo jurili jer su igrači bili umorni. Imali smo šansu sa dva bacanja, ali nismo uspjeli. Pokušali smo zadržati razliku, ali smo spašavali glavu nakon što su igrači Bilbaa počeli pogađati sve. Pobjeda nam je u ovom trenutku bila bitnija - zaključio je Bajić.

Grupa D

1. Bilbao   4        3        1        314:284      7

2. Bahčešehir    4        2        2        300:306      6

3. Igokea    4        2        2        322:310      6

4. Nimburk          4        1        3        287:323      5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana