Игокеа славила на гостовању код Билбаа: Назире се бараж за топ 16 фазу

Г.С.
Игокеа славила на гостовању код Билбаа: Назире се бараж за топ 16 фазу

БИЛБАО - Фантастичну побједу изборила је Игокеа гостујући код Билбаа којом је остала у трци за пласман међу 16 најбољих екипа Лиге шампиона.

Тим Драгана Бајића десеткован је повредама па је користио девет играча у ротацији који су одиграли много бољу утакмицу него против ФМП-а прошле недјеље. Није било превеликих осцилација у игри и предност из прве четвртине чували су у преосталих 30 минута сусрета чиме су стигли до другог тријумфа у четири одиграна сусрета.

Стефан Ђорђевић је одиграо можда и најбољу партију у дресу Игокее са 16 поена и девет скокова, Никола Танасковић имао је дабл-дабл са по 13 поена и скокова, а Брајант Крафорд је поред 17 поена имао и седам асистенција.

- Хвала домаћину на гостопримству и честитао бих својим момцима на великој побједи. Рекао сам им у свлачионици да су они најзаслужнији за тријумф. Ушли су у утакмицу са више храбрости, одговорности и енергије него у неким прошлим мечевима. У припреми сам рекао да неке елементе морамо подићи на виши ниво ако желимо побиједити, и урадили смо то. Одбрана је већим дијелом добро функционисала, како индивидуално, тако и тимски. Мислим да смо утакмицу добили контролом скока. Јако велика побједа за нас и идемо даље - изјавио је Бајић.

Након двије техничке грешке морао је да напусти клупу. Прву је зарадио средином трећег периода, а другу почетком посљедње четвртине, па је његов помоћник Марко Цветковић водио екипу до краја меча.

- Још једном извињење због искључења. Немам обичај да приговарам судијама и настојим створити нормалну комуникацију. Обје техничке сам добио због уласка на терен и комуникације са својим играчима - казао је Бајић.

У сљедећем колу Игокеа гостује Нимбурку (13. децембар) и побједом би осигурала мјесто у баражу за попуну топ 16 фазе. Билбао је у Лакташима славио са пет поена разлике, а Бајић је појаснио зашто није покушао надокнадити разлику из прве утакмице.

- Разлику нисмо јурили јер су играчи били уморни. Имали смо шансу са два бацања, али нисмо успјели. Покушали смо задржати разлику, али смо спашавали главу након што су играчи Билбаа почели погађати све. Побједа нам је у овом тренутку била битнија - закључио је Бајић.

Група Д

1. Билбао   4        3        1        314:284      7

2. Бахчешехир    4        2        2        300:306      6

3. Игокеа    4        2        2        322:310      6

4. Нимбурк          4        1        3        287:323      5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана