Dragan Bajić, trener Igokee: Apić izabrao Igokeu zbog reputacije tima

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Apić izabrao Igokeu zbog reputacije tima

LAKTAŠI - Uprava Igokee angažovala je dosta kvalitetnih pojačanja ovog ljeta za iduću sezonu, ali nijedno od njih nije privuklo toliku pažnju kao dolazak Dragana Apića.

Najkorisniji igrač ABA lige za sezonu 2018-19 u dresu FMP-a, koji je prošle godine ostvario transfer u Lokomotivu Kubanj, obavezao se na dvogodišnju vjernost klubu iz Aleksandrovca, koji je njegovim dolaskom potvrdio da ima visoke ambicije iduće sezone. Apić je sezonu započeo u ruskom klubu, da bi potom bio poslat na pozajmicu u San Pablo Burgos, sa kojim je stigao do polufinala prvenstva Španije na završnom turniru u Valensiji, gdje je Barselona bila jača. Apić igra na poziciji centra i zajedno sa Džekijem Karmajklom, Stefanom Fundićem i Daliborom Ilićem predstavljaće bedem u reketu Igokee.

Igokea je tražila Apića još prije nekoliko godina kada je bio veliki potencijal. Tada je izabrao Vršac, pa potom stigao u Crvenu zvezdu, koja ga je dva puta slala na pozajmicu u FMP, gdje je pružao odlične partije.

- Apića cijenim još iz vremena kada je nastupa za Vršac i otišao u FMP. Ima kvalitet, radi se o dobrom momku koji se dobro ponaša na parketu i van njega. Ne bih nikoga posebno izdvajao i veoma sam zadovoljan svima koji su stigli, jer su bili moja želja. Ubijeđen sam da će svi oni na najbolji način vratiti ukazano povjerenje, ali nam neće biti lako jer je ovo novi tim kojem će trebati vremena da se uigra - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Pojasnio je kako su ga uspjeli angažovati.

- Igokea je tim koji igra zapaženu ulogu na Jadranu i igračima je jasno da imaju dobre uslove za rad i napredak, što ih privlači da dođu, a možda ima nešto i do mene. Klub je stvorio dobru reputaciju i postao je atraktivan za sve košarkaše - izjavio je Bajić.

Prije Apića u Igokeu su stigli Antabija Voler, Edin Atić, Marko Jošilo, Stefan Fundić, Džeki Karmajkl i Entoni Klemons, a iz prošle sezone ostali su Dalibor Ilić, Darko Talić i Srđan Kočić, dok bi Milan Vulić trebalo da produži saradnju.

- Kostur ekipe je napravljen, mada tragamo za još dva igrača da se kompletiramo. Moramo biti spremni za početak takmičenja jer ćemo na startu odigrati mnogo utakmica u veoma zgusnutom rasporedu. Ne vrijedi da se žalimo, jer kako nama, tako će biti i drugima - istakao je Bajić.

Igokeu pored nastupa u regionalnom takmičenju očekuju i kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona. Žrijeb je zakazan za 15. jul, a Aleksandrovčani su u trećem šeširu zajedno sa Iraklisom, Hapoel Jerusalimom i Balkan Botevgradom, dok su im potencijalni rivali Baken Bers, Kluž, Keravnos i Cmoki. Ukoliko budu uspješni u dvomeču prvog kolam čekaće ih drugi krug kvalifikacija i tek potom bi mogli u grupnu fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana