Borcu trofej Kupa Srpske

M. Z.
Borcu trofej Kupa Srpske

BANjALUKA - Košarkaši Borca pobjednici su Kupa Republike Srpske nakon što su u finalu 29. izdanja nadigrali Leotar rezultatom 94:86, i nakon 14 godina vratili trofej u Banjaluku.

Prvih 30 minuta igre protekla su u znaku Banjalučana koji su kontrolisali igru i rezultat i već u prvom poluvremenu stekli 20 poen razlike.

Tokom trećeg perioda viđena je igra kao prva dva dok su se Trebinjci probudili u posljednjem te spustili prednost na samo osam poena minusa (77:69), na pet minuta prije kraja. Tada je viđena drama na terenu jer su gosti prvi put opasno zaprijetili, a njihovu seriju prekinuo je Kosta Kondić sa šest vezanih poena mada su u tom periodu Trebinjci imali mnogo zamjerki na suđenje arbitara dok je trener Marko Ičelić zaradio isključenje zbog druge tehničke greške.

Ipak do izražaja je došao veći kvalitet domaćeg tima koji je slomio otpor iskusnog protivnika za veliko slavlje u dvorani "Borik" gdje se okupilo malo biše od hiljadu gledalaca.

Najbolji u pobjedničkom taboru bio je Kondić sa 21 poenom, Diante Boldvin dodao je 18 dok je Aleksandar Ponjavić ubacio 12. Kod Leotara najbolju partiju pružio je Dejan Šakotić sa 17 poena kojeg je pratio Marko Raičević sa 15. Borac će idućeg vikenda biti domaćin završnice Kupa BiH.

U subotnjem polufinalu odmjeriće snage sa Širokom od 20 časova dok će se od 17 sati sastati Igokea - Sloboda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana