Борцу трофеј Купа Српске

М. З.
Борцу трофеј Купа Српске

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца побједници су Купа Републике Српске након што су у финалу 29. издања надиграли Леотар резултатом 94:86, и након 14 година вратили трофеј у Бањалуку.

Првих 30 минута игре протекла су у знаку Бањалучана који су контролисали игру и резултат и већ у првом полувремену стекли 20 поен разлике.

Током трећег периода виђена је игра као прва два док су се Требињци пробудили у посљедњем те спустили предност на само осам поена минуса (77:69), на пет минута прије краја. Тада је виђена драма на терену јер су гости први пут опасно запријетили, а њихову серију прекинуо је Коста Кондић са шест везаних поена мада су у том периоду Требињци имали много замјерки на суђење арбитара док је тренер Марко Ичелић зарадио искључење због друге техничке грешке.

Ипак до изражаја је дошао већи квалитет домаћег тима који је сломио отпор искусног противника за велико славље у дворани "Борик" гдје се окупило мало бише од хиљаду гледалаца.

Најбољи у побједничком табору био је Кондић са 21 поеном, Дианте Болдвин додао је 18 док је Александар Поњавић убацио 12. Код Леотара најбољу партију пружио је Дејан Шакотић са 17 поена којег је пратио Марко Раичевић са 15. Борац ће идућег викенда бити домаћин завршнице Купа БиХ.

У суботњем полуфиналу одмјериће снаге са Широком од 20 часова док ће се од 17 сати састати Игокеа - Слобода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана