Borac najbolje sačuvao za kraj

Dejan Marić
Borac najbolje sačuvao za kraj

SARAJEVO - Košarkaši Borca napravili su veliki, možda i presudan korak ka plasmanu u plej-of Druge ABA lige, pošto su u devetom kolu regionalnog nadmetanja savladali neugodnu Slobodu rezultatom 89:83.

Banjalučani su odigrali skromnu prvu, potom i treću četvrtinu, ali su najbolje sačuvali za kraj. Odlučujući kvartal su otvorili serijom 13:2, preuzeli kontrolu meča, te tako udarili temelje šestog trijumfa na Jadranu.

Baš kao i protiv Heliosa na premijeri sarajevskog “mjehura”, učenici Dragana Nikolića “sporo” su ušli u duel, pa su protivniku dozvolili da relativno lako dođe do dvocifrene prednosti. Užičani su nakon nešto više od šest minuta igre vodili 20:10, što je bio alarm za uzbunu i prvi tajm-aut “gostiju”. Minut odmora je urodio plodom, razdrmao igrače Borca koji su zaostatak ekspresno smanjili na tri poena, a na prvi odmor otišli sa “minus pet” (19:24).

Bila je to naznaka bolje igre Banjalučana u drugom periodu, u kojem je zablistao Aleksandar Radukić. Sa tri vezane trojke i polaganjem “pogurao” je svoj tim ka vođstvu 30:27. Raigrao se potom Draško Knežević, pratio ga je i Nikola Tanasković, što je bilo dovoljno za tri koraka prednosti na velikom odmoru (47:44).

I, kao i u prvoj, Banjalučani su potpuno stali u trećoj dionici. Olako su protivniku prepustili kontrolu igre i rezultata, koji je nakon 30 minuta igre glasio 69:65 u korist Užičana.

Pa ipak, Borac se na vrijeme “probudio”. Knežević i Tanasković su nastavili da “cijepaju” mrežice, skupljali su asistencije i skokove, a pridružio im se i Hejden Lesko, za seriju 13:2 na početku odlučujućeg kvartala. Do kraja meča Sloboda je smogla snage da još jednom zaprijeti, ali ne i da preokrene stvari na parketu “Arene Hils”.

Nikolićeva četa treći turnir završava u subotu, okršajem sa liderom Studentskim centrom (20 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana