Barać: Da ne stanemo ovde

Milan Zubović
Barać: Da ne stanemo ovde

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee moraju eliminisati Ostende u baražu da bi drugu sezonu zaredom izborili nastup u top 16 fazi Lige šampiona.

Dalje će proći ekipa koja prva ostvari dvije pobjede. Prvi susret plej-ina na rasporedu je večeras od 18.30 časova u Laktašima revanš 12. januara, a eventualna majstorica 18. ili 19. januara ponovo u Republici Srpskoj. Ekipa iz Aleksandrovca skupila je tri pobjede u prvoj rundi uz tri poraza baš kao i šampion Belgije. Domaći sastav ovaj susret dočekuje u odličnoj atmosferi jer je vezao četiri pobjede, a posljednju je upisao protiv Borca u Čačku gdje nije imao većih problema (88:61). Pomoćni trener Marko Barać i dalje vodi ekipu u odsustvu Dragana Bajića, koji je imao lakši hirurški zahvat na leđima, te nema poraz za sada.

- Igramo protiv izvanredne ekipe koju dugo godina predvodi isti trener (Dario Đerđa) koji ima kontinuitet u radu, a samim tim i u selekciji igrača. Reč je o jako organizovanoj ekipi koja na svakoj poziciji ima dobar miks mladosti i iskustva počev od plejmejkera, gde je general njihove igre Dušan Đorđević pojačan sa talentovanim Holanđaninom Kejom Van der Vurstom Vrisom. Na poziciji beka je ruki Fil But, šampion NCCA lige sa Vilanovom, kao i Levi Rendolf dok su pojačani dobrim belgijskim igračima koje predvodi Pjer-Antoan Žile na krilnom centru koji je jedna od najboljih streč četvorki u ovom takmičenju. Imaju skor 11-0 u prvenstvu Belgije, dobro su igrali na gostovanjima u LŠ te pobedili Kalev i Strazbur tako da imaju naš maksimalan respekt - rekao je Barać.

Njegovom timu ovo će biti četvrta utakmica u samo deset dana.

- Valja napomenuti da igramo svaka dva dana. Igrali smo dve utakmice na gostovanjima i momci su jako dobro izneli izazove i ne žele da se ovde zaustave. Moramo da uživamo u svakom izazovu koji je pred nama. Što je zadatak teži, veći je izazov i veća satisfakcija kada se on prebrodi. Tako gledamo i na ovu utakmicu. Utakmice na dva dana igraju samo najbolje evropske ekipe i najbolji evropski igrači. To su izazovi za nas da pokažemo da pripadamo ovom takmičenju i sledećoj fazi gde želimo da budemo - istakao je Barać.

Titule i Petrović

Posljednjih deset godina Ostende je šampion Belgije gdje je skupio 22 trofeja dok je Kup svoje države osvajao 20 puta. Iz upotrebe je povučen dres sa brojem 10 kojeg je od 2005. do 2014. nosio srpski reprezentativac Veselin Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana