Бараћ: Да не станемо овде

Милан Зубовић
Бараћ: Да не станемо овде

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее морају елиминисати Остенде у баражу да би другу сезону заредом изборили наступ у топ 16 фази Лиге шампиона.

Даље ће проћи екипа која прва оствари двије побједе. Први сусрет плеј-ина на распореду је вечерас од 18.30 часова у Лакташима реванш 12. јануара, а евентуална мајсторица 18. или 19. јануара поново у Републици Српској. Екипа из Александровца скупила је три побједе у првој рунди уз три пораза баш као и шампион Белгије. Домаћи састав овај сусрет дочекује у одличној атмосфери јер је везао четири побједе, а посљедњу је уписао против Борца у Чачку гдје није имао већих проблема (88:61). Помоћни тренер Марко Бараћ и даље води екипу у одсуству Драгана Бајића, који је имао лакши хируршки захват на леђима, те нема пораз за сада.

- Играмо против изванредне екипе коју дуго година предводи исти тренер (Дарио Ђерђа) који има континуитет у раду, а самим тим и у селекцији играча. Реч је о јако организованој екипи која на свакој позицији има добар микс младости и искуства почев од плејмејкера, где је генерал њихове игре Душан Ђорђевић појачан са талентованим Холанђанином Кејом Ван дер Вурстом Врисом. На позицији бека је руки Фил Бут, шампион НЦЦА лиге са Вилановом, као и Леви Рендолф док су појачани добрим белгијским играчима које предводи Пјер-Антоан Жиле на крилном центру који је једна од најбољих стреч четворки у овом такмичењу. Имају скор 11-0 у првенству Белгије, добро су играли на гостовањима у ЛШ те победили Калев и Стразбур тако да имају наш максималан респект - рекао је Бараћ.

Његовом тиму ово ће бити четврта утакмица у само десет дана.

- Ваља напоменути да играмо свака два дана. Играли смо две утакмице на гостовањима и момци су јако добро изнели изазове и не желе да се овде зауставе. Морамо да уживамо у сваком изазову који је пред нама. Што је задатак тежи, већи је изазов и већа сатисфакција када се он преброди. Тако гледамо и на ову утакмицу. Утакмице на два дана играју само најбоље европске екипе и најбољи европски играчи. То су изазови за нас да покажемо да припадамо овом такмичењу и следећој фази где желимо да будемо - истакао је Бараћ.

Титуле и Петровић

Посљедњих десет година Остенде је шампион Белгије гдје је скупио 22 трофеја док је Куп своје државе освајао 20 пута. Из употребе је повучен дрес са бројем 10 којег је од 2005. до 2014. носио српски репрезентативац Веселин Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана