Bajić: Zadovoljan sam urađenim

  Milan Zubović
Bajić: Zadovoljan sam urađenim

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee završili su evropski put za ovu sezonu. Ekipa Dragana Bajića nije izborila majstoricu baraža za popunu top 16 faze Lige šampiona jer je i u drugoj utakmici poražena od Hapoel Holona.

Izraelski tim slavio je rezultatom 91:80, u Laktašima i tako izborio nastup u grupi sa Strazburom, Hapoel Jerusalimom i boljim iz majstorice Dižon - Peristeri. Domaći tim bio je jači za Dragana Milosavljevića koji je sa deset poena ukrasio debi u novom klubu, ali nažalost, gorak ukus poraza ostao je na kraju.

Presudan je bio početak posljednje četvrtine kada su domaći košarkaši gubili lopte, a na drugoj strani gosti pogađali trojke i dolazili do lakih poena. Kada su stekli 16 poena prednosti, prelomili su meč u svoju korist i domaćin više nije mogao da se vrati. Šut za tri poena sjajno je služio američku koloniju u izraelskom timu (13/27) što se nije moglo reći za domaćina (5/20).

- Čestitam Hapoelu na zasluženom prolazu dalje i želim im puno sreće u nastavku takmičenja. Našli smo se preko puta jakog protivnika koji, gledajući jačinu rostera, ima visoke ambicije. Momcima sam u svlačionici rekao da mogu biti zadovoljan ovim dijelom Lige šampiona jer smo i ove sezone igrali baraž. Zadovoljan sam znajući svu problematiku od početka sezone, gdje smo ostali bez Talića i Nakića, a potom i bez Stivensa, što je veliki hendikep za ovaj tim, ali smo opet smogli snage da igramo baraž. Dobro smo rangirani na FIBA rang-listi u ovom momentu što će nam značiti za sljedeću sezonu da igramo grupnu fazu - rekao je Bajić.

Džo Regland je vodio svoj tim sa 20 poena i 13 asistencija, a Bajić je analizirao utakmicu sa Hapoelom.

- Protiv Hapoela se moglo vidjeti da je to ekipa koja u svakom trenutku može da kazni pad koncentracije. Greške koje smo pravili u trećoj četvrtini, kada smo imali nekoliko praznih minuta, oni su znali da kazne. Nezgodan su tim gledajući plejmejkera koji ih sjajno vodi i prilogađava ritam kako njima odgovara. To traži više pomoći u odbrani i ostavlja više prostora za njihove kvalitetne šutere. I centarska linija je vertikalnija od naše i pravi dosta posla na obje strane terena. Ipak, ima stvari sa kojima mogu biti zadovoljan, a u narednom periodu treba da se okrenemo ABA ligi gdje ćemo imati više vremena za pripreme i odmor - dodao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana