Бајић: Задовољан сам урађеним

  Милан Зубовић
Бајић: Задовољан сам урађеним

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее завршили су европски пут за ову сезону. Екипа Драгана Бајића није изборила мајсторицу баража за попуну топ 16 фазе Лиге шампиона јер је и у другој утакмици поражена од Хапоел Холона.

Израелски тим славио је резултатом 91:80, у Лакташима и тако изборио наступ у групи са Стразбуром, Хапоел Јерусалимом и бољим из мајсторице Дижон - Перистери. Домаћи тим био је јачи за Драгана Милосављевића који је са десет поена украсио деби у новом клубу, али нажалост, горак укус пораза остао је на крају.

Пресудан је био почетак посљедње четвртине када су домаћи кошаркаши губили лопте, а на другој страни гости погађали тројке и долазили до лаких поена. Када су стекли 16 поена предности, преломили су меч у своју корист и домаћин више није могао да се врати. Шут за три поена сјајно је служио америчку колонију у израелском тиму (13/27) што се није могло рећи за домаћина (5/20).

- Честитам Хапоелу на заслуженом пролазу даље и желим им пуно среће у наставку такмичења. Нашли смо се преко пута јаког противника који, гледајући јачину ростера, има високе амбиције. Момцима сам у свлачионици рекао да могу бити задовољан овим дијелом Лиге шампиона јер смо и ове сезоне играли бараж. Задовољан сам знајући сву проблематику од почетка сезоне, гдје смо остали без Талића и Накића, а потом и без Стивенса, што је велики хендикеп за овај тим, али смо опет смогли снаге да играмо бараж. Добро смо рангирани на ФИБА ранг-листи у овом моменту што ће нам значити за сљедећу сезону да играмо групну фазу - рекао је Бајић.

Џо Регланд је водио свој тим са 20 поена и 13 асистенција, а Бајић је анализирао утакмицу са Хапоелом.

- Против Хапоела се могло видјети да је то екипа која у сваком тренутку може да казни пад концентрације. Грешке које смо правили у трећој четвртини, када смо имали неколико празних минута, они су знали да казне. Незгодан су тим гледајући плејмејкера који их сјајно води и прилогађава ритам како њима одговара. То тражи више помоћи у одбрани и оставља више простора за њихове квалитетне шутере. И центарска линија је вертикалнија од наше и прави доста посла на обје стране терена. Ипак, има ствари са којима могу бити задовољан, а у наредном периоду треба да се окренемо АБА лиги гдје ћемо имати више времена за припреме и одмор - додао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана