Bubanja još nije odlučio

Siniša Kotaraš
Bubanja još nije odlučio

Tuzla - I pored dobre igre, pogotovo u prvom poluvremenu, fudbaleri Zvijezde 09 doživjeli su peti uzastopni poraz te ostali prikovani na dnu tabele sa samo tri boda.

Nakon utakmice protiv Tuzla sitija (0:3), šef stručnog štaba Slavoljub Bubanja podnio je ostavku, ali ju je povukao juče ujutro, uz obrazloženje da će danas nakon još jednog razgovora sa predsjednikom kluba Borisom Stanišićem saopštiti konačnu odluku.

- Morao sam iz moralnih razloga da ponudim ostavku. Nalazimo se u seriji poraza i tu je trener uvijek najodgovorniji. Ali, ima tu i još nekih stvari koje mi smetaju, a na koje ne mogu da utičem, a to je, prije svega, suđenje na našim utakmicama - naglasio je Bubanja.

Prema njegovim riječima, glavni sudija meča u Tuzli Mateo Musa napravio je ogromnu grešku na startu utakmice, naravno, na štetu Zvijezde 09.

- Rekao sam davno da ne želim da komentarišem suđenje, ali poslije ovoga ne mogu da ćutim. Naime, golman domaćih morao je da dobije crveni karton na samom otvaranju meča. Naš Slaven Stojanović je bio u kontranapadu, a on je istrčao na 30 metara od svog gola, grubo ga oborio i kada su svi na stadionu očekivali isključenje, dobio je samo žuti karton. - pojašnjava Bubanja koji ističe kako je velika stvar što predsjednik kluba i nakon svega želi da se njihova saradnja nastavi.

- Ipak, moram da budem iskren i kažem da smo mi sami sebe pobijedili u Tuzli. Imali smo 17 šuteva prema golu, čak sedam idealnih situacija za postizanje pogotka, a izgubili smo sa 0:3, uz to smo sami sebi dali jedan pogodak. Sa druge strane, Tuzla siti nam je, tokom svih 90 minuta, uputio samo tri šuta - dodaje Bubanja.

 

Tuzla Siti    3 (0)
Zvijezda 09   0 (0)

Strijelci: 1:0 Ramić u 53, 2:0 Stanišić autogol u 60, 3:0 Burić u 72. minutu.
Stadion: Tušanj.
Gledalaca: 500.
Sudija: Mateo Musa (Čitluk) 5,5.
Žuti kartoni: Muminović, Terzić (Tuzla siti), Tojčić, Đelmić, Stanišić (Zvijezda 09).
Igrač utakmice: Mirsad Ramić (Tuzla siti) 7. 

Tuzla Siti: Muminović 7, Efendić 7, Zituni 6 (od 46. minuta Ramić 7), Beganović 6 (od 62. minuta Burić 7), Šarčević 6,5 (od 79. minuta Mešinović -), Kojić 7, Stjepanović 6,5, Terzić 6,5, Ubiparip 6,5, Sesar 6,5, Zlatković 6,5. Trener: Elvir Baljić.
Zvijezda 09: Manojlović 7, Mehmedagić 6,5, Čagas 6,5, Đelmić 7, Tojčić 6,5, Stanišić 6 (od 69. minuta Predragović -), Stjepanović 7 (od 82. minuta Ajković -), Benović 6,5, Vojinović 6,5, Bađi 7 (od 86. minuta Rakić -), Hairlahović 6,5. Trener: Slavoljub Bubanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana