Slavija sa pet aduta na Evropskom prvenstvu u boksu

Darko Pašagić
Slavija sa pet aduta na Evropskom prvenstvu u boksu

BANjALUKA - Pet članova Bokserskog kluba Slavija, koji se nalaze u sastavu reprezentacije BiH otputovali su za Beograd, gdje se od danas do 28. aprila održava 45 Evropsko prvenstvo za seniore i 14 šampiona Starog kontinenta za seniorke.

Zajedno sa trenerima Vladanom Kljajićem i Slobodanom Jekićem čast Slavije, Banjaluke i Republike Srpske braniće: Mihajlo Đekić (kategorija do 57 kilograma), Luka Veljović (do 60 kg), Nikola Ivković (do 63,5 kg), Bojan Zečević (do 67 kg) i Leo Cvitanović (do 71 kg).

- Teško je reći u ovom trenutku koliko mogu naši takmičari, ali je jasno da će sigurno dati sve od sebe da se Evropi, ali i cijelom svijetu, predstave u što boljem svjetlu. Konkurencija je izuzetno jaka i treba biti realan i reći da je svaka pobjeda zlata vrijedna, a da o eventualnom osvajanje neke medalje ni ne govorimo - naglasio je predsjednik Slavije Dalibor Petković.

Po riječima direktora Banjalučana Igora Savičića najviše se očekuje od Veljovića i Cvitanovića.

- Sve petorica takmičara su u odličnoj formi. Iza njih su 22 dana vrhunskih priprema na Zlatiboru i Košutnjaku, gdje su trenirali zajedno sa bokserima iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Moldavije. Za to vrijeme su pokazali da ništa ne zaostaju za njima i potajno se nadamo da neko od njih može ostvariti odličan rezultat. Teško je govoriti o osvajanju medalje, ali da bi se do nje došlo, moraju i neke stvari da se poklope - rekao je Savičić.

Kapiten Slavije je naglasio da će dati sve od sebe da što duže ostane na prvenstvu.

- U sjajnom sam formi i jedva čekam da počnu takmičenja. Iza nas su odlične pripreme i nadam se da mogu daleko dogurati, baš kao i neko od mojih klupskih drugova. Uz znanje i formu na ovakvim takmičenjima moraš da budeš i miljenik sreće, odnosno da ti žrijeb bude bar malo naklonjen. A onda je sve moguće - istakao je Cvitanović.

Ono što se u ovom trenutku sigurno zna je da će kroz legendarni "Pionir" (danas hala "Aleksandar Nikolić") na dva ringa i u deset dana takmičenja prodefilovati 400 asova plemenite vještine, od toga 262 seniora i 138 seniorki iz 32 evropske zemlje.

Bogat nagradni fond

Međunarodna bokserska federacija (IBA) saopštila je da će ukupan nagradni fond takmičarima i takmičarkama na Evropskom prvenstvu iznositi milion dolara. IBA tako nastavlja sa novitetima koji akterima plemenite vještine život znači. Poslije novčanih nagrada koje je tadašnja AIBA, sada IBA ustanovila 2021. na Svjetskom prvenstvu za seniore koje je održano u Beogradu, prvi put u tada 75. godišnjoj istoriji ove organizacije sada se odlučila na veliki korak za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana