Novi ugovor: Marinović ostaje na klupi Borca

Darko Dragičević
Novi ugovor: Marinović ostaje na klupi Borca

BANjALUKA – Pobjednički tim se ne mijenja! Fudbalski klub Borac i šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović produžili su saradnju do 31.maja 2025. godine.Ovo je drugi produžetak saradnje sa sjajnim stručnjakom.

Iskusni 53-godišnji trener na kormilo "crveno-plavih" i to po drugi put došao je 28. avgusta 2022. godine, kada je naslijedio srpskog stručnjaka Nenada Lalatovića.

Marinović je prvi mandat na klupi Banjalučana imao od 18. marta 2014. do 25. marta 2015. godine. Tada je Borac vodio na 26 premijerligaških mečeva u kojima je ostvario 12 pobjeda, pet remija i devet poraza uz gol razliku 29:27.

Sada u drugom mandatu "crveno-plave" je vodio do sada na 49 mečeva uz bilans 33 pobjede, sedam remija i devet poraza, te gol razliku 78:37. Prošle sezone Borac je bio na kraju sezone drugi, a sada je na dobrom putu da se okiti čak možda i duplom krunom.

-Kontinuitet na klupi je veoma važan. Ovo je priznanje za dosadašnji rad, ali i obaveza da nastavimo u istom ritmu do kraja ove sezone. Naše ambicije su najveće i sigurno da želimo sezonu da završimo na najbolji način. Osvojio sam već dvije titule sa dva različita tima, a sad sam na dobrom putu sa to uradim i sa trećim. Ipak nema opuštanja još je puno utakmica pred nama- istakao je Marinović.

Sportski direktor Oliver Jandrić ističe da je nastavak saradnje pokazatelj da klub vjeruje svom treneru.

- Zadovoljno smo rezultatima i načinom na koji naš klub igra i izgleda u ovim mečevima. Zato je novi ugovor nagrada za kvalitetan rad. Nastavak saradnje smo lako dogovorili i na obostrano zadovoljstvo - istakao je Jandrić.

Trenersku karijeru je započeo u Kozari iz Gradiške 1. jula 2010. i na kormilu je ostao do 19. septembra 2011. godine. Debi je bio više nego uspješan jer je sa svojim matičnim klubom osvojio titulu pravak Republike Srpske i Gradiščane odveo u premijerligaško društvo.

Poslije je bio na kormilu Borca iz kojeg je otišao u Zrinjski. Na klčupi Mostarac proveo je godinu i devet mjeseci i osvojio titulu šampiona BiH u sezoni 2015/16.

Potom je nepune tri godine, od 10. marta 2017. do 27. decembra 2019. godine bio selektor reprezentacije BiH do 21 godine, da bi krajem 2019. sjeo na klupu Sarajeva na kojoj je ostao do 12. maja 2021. godine.

Za to vrijeme je osvojio titulu prvaka BiH u sezoni 2019/20. Bilo je to za njega drugo šampionsko slavlje i ako sada tu učini sa Borcem, a na dobrom je putu, postaće prvi trener u BiH, koji je sa tri različita kluba osvajao Premijer ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana