Derbi 28. kola prvenstva Srpske u Laktašima: Duel za drugo mjesto

Darko Dragičević
Derbi 28. kola prvenstva Srpske u Laktašima: Duel za drugo mjesto

LAKTAŠI - Laktaši i Rudar Prijedor će igrati derbi meč u 28. kolu Prve lige Republike Srpske. Biće to duel drugoplasirane i trećeplasirane ekipe pa se očekuje veoma kvalitetna utakmica.

Rudar Prijedor je u prošlom kolu savladao Leotar 5:0, dok su Laktaši nakon poraza od Radnika u padu forme. Uprkos tome imaju motiv da ligu privedu kraju na najbolji način

- Zacrtali smo cilj da zadržimo drugu poziciju do kraja i ovo je utakmica koja će to umnogome odlučiti. Rudar je pokazao kvalitet u prošlom kolu dok mi tražimo iskupljenje, tako da očekujem pravi derbi, pa nek pobijedi  bolji.  Da Silva je u odličnoj formi, moraćemo da pazimo na njega, mada je tu nekoliko iskusnih premijerligaških igrača tako da očekujem kvalitetan meč - rekao je napadač Laktaša Milan Šikanjić za "Glas Srpske".

Trenutno je na prvoj poziciji liste strijelaca sa 18 golova koliko je postigao i Miloš Perović tako da će imati dodatni motiv.

- Perović i ja smo tu na prvoj poziciji, ali zaista nisam opterećen tom titulom. Jedino što želim je da pomognem ekipi da ostvari što bolje rezultate, a golovi će doći. Sigurno je da svaki napadač želi da zatrese mrežu,  ali je potpun osjećaj samo kad tvoj tim slavi - dodao  je Šikanjić.

Rudar u dobrom raspoloženju idu u Laktaše, iako će biti oslabljen neigranjem Nemanje Rakovića i Aleksandra Milakovića.

- Derbi dočekujemo u dobrom raspoloženju. Idemo da se nadigravamo i pokušamo ponoviti meč iz prošlog kola te donijeti tri boda kojima bi se borili za drugu poziciju - naveo je Milorad Bilbija.

Parovi 28. kola: 27. april: Sloboda – Željezničar, Famos – Velež, BSK – Romanija, Laktaši – Rudar Prijedor, Leotar – Slavija, Drina - Alfa Modriča , Borac - Kozara , 28. april: Omarska – Ljubić, Sutjeska- Radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana