Дерби 28. кола првенства Српске у Лакташима: Дуел за друго мјесто

Дарко Драгичевић
Дерби 28. кола првенства Српске у Лакташима: Дуел за друго мјесто

ЛАКТАШИ - Лакташи и Рудар Приједор ће играти дерби меч у 28. колу Прве лиге Републике Српске. Биће то дуел другопласиране и трећепласиране екипе па се очекује веома квалитетна утакмица.

Рудар Приједор је у прошлом колу савладао Леотар 5:0, док су Лакташи након пораза од Радника у паду форме. Упркос томе имају мотив да лигу приведу крају на најбољи начин

- Зацртали смо циљ да задржимо другу позицију до краја и ово је утакмица која ће то умногоме одлучити. Рудар је показао квалитет у прошлом колу док ми тражимо искупљење, тако да очекујем прави дерби, па нек побиједи  бољи.  Да Силва је у одличној форми, мораћемо да пазимо на њега, мада је ту неколико искусних премијерлигашких играча тако да очекујем квалитетан меч - рекао је нападач Лакташа Милан Шикањић за "Глас Српске".

Тренутно је на првој позицији листе стријелаца са 18 голова колико је постигао и Милош Перовић тако да ће имати додатни мотив.

- Перовић и ја смо ту на првој позицији, али заиста нисам оптерећен том титулом. Једино што желим је да помогнем екипи да оствари што боље резултате, а голови ће доћи. Сигурно је да сваки нападач жели да затресе мрежу,  али је потпун осјећај само кад твој тим слави - додао  је Шикањић.

Рудар у добром расположењу иду у Лакташе, иако ће бити ослабљен неиграњем Немање Раковића и Александра Милаковића.

- Дерби дочекујемо у добром расположењу. Идемо да се надигравамо и покушамо поновити меч из прошлог кола те донијети три бода којима би се борили за другу позицију - навео је Милорад Билбија.

Парови 28. кола: 27. април: Слобода – Жељезничар, Фамос – Вележ, БСК – Романија, Лакташи – Рудар Приједор, Леотар – Славија, Дрина - Алфа Модрича , Борац - Козара , 28. април: Омарска – Љубић, Сутјеска- Радник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана