Нови уговор: Мариновић остаје на клупи Борца

Дарко Драгичевић
Нови уговор: Мариновић остаје на клупи Борца

БАЊАЛУКА – Побједнички тим се не мијења! Фудбалски клуб Борац и шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић продужили су сарадњу до 31.маја 2025. године.Ово је други продужетак сарадње са сјајним стручњаком.

Искусни 53-годишњи тренер на кормило "црвено-плавих" и то по други пут дошао је 28. августа 2022. године, када је наслиједио српског стручњака Ненада Лалатовића.

Мариновић је први мандат на клупи Бањалучана имао од 18. марта 2014. до 25. марта 2015. године. Тада је Борац водио на 26 премијерлигашких мечева у којима је остварио 12 побједа, пет ремија и девет пораза уз гол разлику 29:27.

Сада у другом мандату "црвено-плаве" је водио до сада на 49 мечева уз биланс 33 побједе, седам ремија и девет пораза, те гол разлику 78:37. Прошле сезоне Борац је био на крају сезоне други, а сада је на добром путу да се окити чак можда и дуплом круном.

-Континуитет на клупи је веома важан. Ово је признање за досадашњи рад, али и обавеза да наставимо у истом ритму до краја ове сезоне. Наше амбиције су највеће и сигурно да желимо сезону да завршимо на најбољи начин. Освојио сам већ двије титуле са два различита тима, а сад сам на добром путу са то урадим и са трећим. Ипак нема опуштања још је пуно утакмица пред нама- истакао је Мариновић.

Спортски директор Оливер Јандрић истиче да је наставак сарадње показатељ да клуб вјерује свом тренеру.

- Задовољно смо резултатима и начином на који наш клуб игра и изгледа у овим мечевима. Зато је нови уговор награда за квалитетан рад. Наставак сарадње смо лако договорили и на обострано задовољство - истакао је Јандрић.

Тренерску каријеру је започео у Козари из Градишке 1. јула 2010. и на кормилу је остао до 19. септембра 2011. године. Деби је био више него успјешан јер је са својим матичним клубом освојио титулу правак Републике Српске и Градишчане одвео у премијерлигашко друштво.

Послије је био на кормилу Борца из којег је отишао у Зрињски. На клчупи Мостарац провео је годину и девет мјесеци и освојио титулу шампиона БиХ у сезони 2015/16.

Потом је непуне три године, од 10. марта 2017. до 27. децембра 2019. године био селектор репрезентације БиХ до 21 године, да би крајем 2019. сјео на клупу Сарајева на којој је остао до 12. маја 2021. године.

За то вријеме је освојио титулу првака БиХ у сезони 2019/20. Било је то за њега друго шампионско славље и ако сада ту учини са Борцем, а на добром је путу, постаће први тренер у БиХ, који је са три различита клуба освајао Премијер лигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана