Upoznajte Prag - grad istorije i modernizma

Jovana Ivanović
Upoznajte Prag - grad istorije i modernizma

Prag, jedan od evrospkih bisera, ujedno se nalazi među najpopularnijim destinacijama u Evropi. Stare gradske zgrade i popularni astronomski sat, mirna rijeka Vltava i veličanstveni Karlov most samo su neke od destinacija koje morate posjetiti kada krenete putem središnje Evrope.

Prestonica Češke već godinama predstavlja spoj dvije kulture: tradicionalne i savremene - o njemu su rekli da odiše istorijom, a istovremeno i da je veoma modernizovan grad. Crkva Sv. Nikole i Praški dvorac samo su dio znamenitosti, a jeftino pivo i gotovo neodoljive trdele dio su i tradicionalne kuhinje. Da se ne zaboravi, tu je i odličan noćni provod!

 

Pivo se pije više od vode

Da se radi o fantastičnom izboru piva, dokaz su pivnice sa kraft pivima. Tu se nalazi preko 400 vrsta piva koji su dati na raspolaganje za testiranje. Ono što je zanimljivo svim turistima, jeste testiranje piva: dobijete pet različitih vrsta koje testirate.

Pivnica u kojoj se vozom donosi pivo, točilica za vašim stolom...

Pivnica u sklopu željeznice podrazumijeva da se pivo donosi putem vagončića sve do vašeg stola!

Isto tako, pivnice u Pragu su zanimljive po različitim načinima ispijanja piva, pa tako bačve stavljaju na sto ili se količina krigli mjeri metrom. Pivo košta dva eura, i jedno je od jeftinijih u Evropi.

Kafa košta tri evra

Iako Prag nije popularan kada su u pitanju kafići, onoliko koliko ih postoji mogu biti zanimljivi za turiste. Ako pri tom padnete na šarm nekih od onih koji su nastanjeni tik uz obalu rijeke, kafu plaćate više od tri evra.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana