Priroda nadmašila ljepotom sve: Šarena pustinja za koju niste znali da postoji VIDEO

GS
Priroda nadmašila ljepotom sve: Šarena pustinja za koju niste znali da postoji VIDEO

Jedan geološki fenomen je svojom čudnovatošću uspio da nadmaši sve prirodne ljepote Mauricijusa. U netaknutoj zelenoj oazi nalazi se ušuškana mala pustinja, čiji se pijesak preliva u nevjerovatnim bojama.

U malom selu na zapadu zemlje, pod imenom Šamarel, nalazi se nadrealan geološki fenomen, koji je uspio da nadmaši sve druge prirodne ljepote ove zemlje. Ovde se nalazi mala pustinja, čiji pijesak dolazi u neverovatnoj kombinaciji boja – crvena, smeđa, ljubičasta, ružičasta, zelena, plava i žuta se nježno prelivaju jedna u drugu.

Turisti ove pješčane dine opisuju kao psihodelične, a mi se moramo složiti sa njima. Nevjerovatne boje koje se nježno prelivaju jedna u drugu rezultat su vulkanskih aktivnosti. Vjeruje se da su nastale kao posljedica hlađenja vulkanske prašine i kamenja na različitim temperaturama, kao i miješanja s mineralima. Ipak, jedna misterija ostaje nerazrešena – na koji način se pijesak sam grupiše po bojama?

Fenomen je otkriven tek nedavno, 1960-ih godina, kada je i dobio neslužbeni naziv: “Zemlja sedam boja”. Od svog otkrića, pa do danas je ostao jedna od najpopularnijih atrakcija na Mauricijusu, iako ima jaku konkurenciju rajskih plaža i predivne prirode.

Nažalost, po njemu se ne može hodati, jer je ograđen zaštitnom ogradom. Međutim, fotografisanje samog ovog fenomena je dozvoljeno, navodi “Nešnl džiografik”.

U blizini nalazi se egzotični park netaknute prirode, duž kojeg se pružaju staze od 60 kilometara, prenosi B92.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana